Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Účasť v boji o post primátora Banskej Bystrice avizovali traja

Peter Gogola
Peter Gogola (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Pred nadchádzajúcimi komunálnymi voľbami sú v Banskej Bystrici aktuálne traja potenciálni kandidáti na primátora, ktorí už oficiálne avizovali svoj zámer kandidovať.

Ako prvý tak ešte koncom júna urobil súčasný primátor Peter Gogola s tým, že chce opäť kandidovať ako nezávislý. „Mám pocit, že prácu, ktorú sa nám podarilo rozbehnúť, a smerovanie mesta by bolo dôležité podporiť kontinuitou. Štyri roky sú príliš krátky čas na to, aby človek dokázal dotiahnuť veľké, zásadné veci do konca. To, že sme sa rozhodli otáčať kormidlom mesta Banská Bystrica smerom k rozvoju cestovného ruchu, už prinieslo prvé výsledky, ale rozhodne nemôžeme byť spokojní,“ uviedol Gogola. Kým pred štyrmi rokmi jeho kandidatúru podporili strany KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS, SaS, KDS a OKS, zatiaľ ho žiadna strana nepodporuje. 

Ako nezávislý kandidát chce o post banskobystrického primátora bojovať aj detský kardiológ a riaditeľ banskobystrickej detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko. Ako priority v prípade svojho víťazstva označil čerpanie eurofondov a prácu na pritiahnutí investorov, zlepšiť tiež chce komunikáciu mestskej samosprávy dovnútra i navonok. Nosko sa tiež uchádza aj o podporu politických strán a dosiaľ mu ju už vyjadrili Smer-SD, SNS a SDKÚ-DS. 

Kandidatúru za primátora Banskej Bystrice už oficiálne ohlásil aj krajský podpredseda KDH, bývalý mestský i krajský poslanec a živnostník v oblasti energetickej certifikácie budov Peter Lačný. Kandidovať bude za KDH, ktoré má záujem vytvoriť pre voľbu primátora i poslancov koalíciu pravicových strán. Ako začiatkom septembra informoval krajský predseda KDH Peter Muránsky, Lačný však bude kandidovať aj v prípade, ak by sa nepodarilo dohodnúť na jeho podpore so žiadnou inou stranou. Ako prvú vec v prípade svojho zvolenia chce Lačný zlepšiť komunikáciu medzi mestom a občanmi i medzi primátorom a poslancami. Za dôležité považuje aj zlepšenie využívania zdrojov z eurofondov na projekty a aktívny prístup k potenciálnym investorom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu