Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Primátorom Bratislavy chce byť aj aktivista Miroslav Dragun

Miroslav Dragun
Miroslav Dragun (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislava má už piateho kandidáta na primátora. Je ním Miroslav Dragun, predseda občianskeho združenia (OZ) Nie ropovodu. O jeho kandidatúre dnes jednohlasne rozhodlo predsedníctvo OZ.

"Pán Dragun má dostatok skúseností v oblasti životného prostredia, vodného hospodárstva, ale i prehľad o fungovaní komunálnej politiky," uviedol tlačový tajomník OZ Nie ropovodu Juraj Brejčák. Bratislava musí mať vo svojom čele podľa neho mladého človeka. "Navyše Miroslav Dragun je rodený Bratislavčan - Petržalčan," dodal.

Dragun uviedol, že sa rozhodol kandidovať preto, aby Bratislava začala fungovať pre všetkých obyvateľov. "Nekandidujem pre funkciu, ale pre Bratislavu, Bratislavčanov a pre ochranu zásob pitnej vody," zdôraznil.

V priebehu nasledujúcich dní sa chystá predstaviť svojich kandidátov na vedúce pozície na magistráte, vrátane riaditeľa magistrátu, hlavného architekta i hlavného dopravného inžiniera. OZ Nie ropovodu pripravuje transparentný účet a na kampaň chce vynaložiť maximálne 5000 eur. Podľa informácií Brejčáka členovia združenia už vyzbierali od občanov pre svojho kandidáta 1200 podpisov. Dragun pôjde do kampane s mottom "Bratislava - vodné mesto".

Okrem Draguna je oficiálnym kandidátom na šéfa bratislavskej samosprávy v novembrových komunálnych voľbách súčasný primátor Milan Ftáčnik. Kandiduje ako občiansky kandidát, avšak nevylučuje ani podporu politických strán. Ďalšími kandidátmi sú mestský a krajský poslanec Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS) a nezávislý kandidát Milan Kňažko, ktorý má podporu KDH. Za primátora chce kandidovať aj fotograf Andrej Palacko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu