Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Primátorom Trnavy sa chce stať Peter Bročka

Peter Bročka
Peter Bročka (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Občiansky aktivista Peter Bročka sa bude uchádzať v komunálnych voľbách o post primátora Trnavy. Kandidovať bude ako nezávislý bez straníckej podpory. Kandidáta na primátora doteraz predstavila len štvorkoalícia KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO a Nova, je ním Ján Žitňanský z KDH.

Tridsaťjedenročný Bročka stál pri zrode občianskeho združenia Lepšia Trnava, ktoré už niekoľko rokov čistí verejné priestory, obnovuje detské ihriská, kosí trávu. Upozornil tiež na to, že zmluvy za státisíce eur na údržbu zelene v meste dostávajú firmy bez výberového konania. ,,Politické strany sa nás v meste roky snažia rozdeliť na ´kádehákov´ a ´smerákov´. V meste ale nepotrebujeme politikárčenie, zvaľovanie viny na druhého a prázdne reči o pravici a ľavici,“ povedal Bročka, ktorý má právnické vzdelanie. 

Voličom mieni ponúknuť aj zoskupenie nezávislých kandidátov na poslancov. Volebný program chce predstaviť neskôr, sľubuje však nezávislý personálny, právny a finančný audit nielen na mestskom úrade, ale aj vo všetkých mestských organizáciách.

Riadenie mesta plánuje otvoriť pre verejnosť a sľubuje aj nový systém komunikácie medzi občanom a samosprávou. V súvislosti s ohlásenou kandidatúrou sa Bročka vzdal postu štatutára združenia Lepšia Trnava a administrátora trnavskej verzie projektu odkazprestarostu.sk. 

Najväčší záujem o post primátora bol v Trnave pred dvadsiatimi rokmi, keď sa oň uchádzalo až jedenásť kandidátov. O štyri roky neskôr ich bolo päť, v roku 2002 štyria. V roku 2006 sa reálne o post primátora uchádzali len dvaja kandidáti, v posledných komunálnych voľbách kandidovali štyria muži. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu