Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prvý člen budúceho Kiskovho tímu: Tento človek mu bude radiť v oblasti práva!

Ján Mazák
Ján Mazák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý sudca a expredseda Ústavného súdu SR Ján Mazák je pripravený radiť víťazovi prezidentských volieb a budúcej hlave štátu Andrejovi Kiskovi v oblasti práva a fungovania Európskej únie (EÚ).

"Moja úloha bude veľmi jednoduchá, ja mu poviem určité odporúčania, východiská a potom bude na ňom, ako sa rozhodne takúto radu zúročiť," povedal dnes Mazák. O priamom začlenení do Kiskovho tímu v rámci prezidentského úradu však spolu s budúcou hlavou štátu podľa Mazáka nehovorili.

Mazák chce s Kiskom spolupracovať na profesionálnej úrovni. "Ja sa podobne ako pán Kiska nechcem dostávať do vzťahu s politickými stranami a politikmi," dodal. V súčasnosti Mazák pracuje na Právnickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, pôsobí tiež ako člen Výboru pre výber sudcov Súdu pre verejnú službu.

"Ja si veľmi rád usporiadam svoje povinnosti aj na univerzite, aj v Bruseli, aj v Luxemburgu, aby som mohol byť nápomocný," konštatoval.

Andrej Kiska už avizoval, že chce spolupracovať s tými najlepšími. Okrem Jána Mazáka spomenul ako svojho možného poradcu aj bývalého veľvyslanca v USA a odborníka na zahraničnú politiku Martina Bútoru.

Občiansky kandidát Andrej Kiska sa stane prezidentom Slovenskej republiky 15. júna. V sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb podľa oficiálnych výsledkov získal 1 307 065 hlasov oprávnených voličov. Súčasný premiér Robert Fico dostal 893 841 hlasov oprávnených voličov. Volebná účasť dosiahla 50,48 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu