Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovičovci transparentom pobúrili Smerákov v parlamente: Toto odkazujú Ficovi!

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Diskusiou k ústavnej novele o zmenách v justícii a ochrane manželstva dnes pokračuje rokovanie parlamentu. Zmeny v justícii a politická dohoda KDH so Smerom leží ostatnej opozícii v žalúdku. Najmä však Igorovi Matovičovi, ktorý s kolegami do Národnej rady dotiahol poburujúci transparent. Vyčíta mu oportunistické zmeny v justícii tesne pred druhým kolom prezidentských volieb.

Líder Smeru-SD a premiér Robert Fico sa šesť rokov bozkáva s predsedom Najvyššieho súdu SR Štefanom Harabinom a zrazu chce riešiť situáciu v justícii. Počas emotívneho vystúpenia v rozprave k návrhu novely Ústavy SR z dielne Smeru-SD a KDH to vyhlásil líder OĽaNO Igor Matovič. Jeho kolegovia v sále v tom čase roztiahli obrovský asi desaťmetrový transparent s nápisom: "Fico, 6 rokov sa cmúľaš s Harabinom a zrazu čistíš súdnictvo?"

Matovičovci transparentom pobúrili Smerákov
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: topky)

Táto veta je podľa Matoviča pravdou o dnešnom dni. "Šesť rokov sa najmocnejší muž tejto republiky slepo pozeral na to, ako sú tu ľudia úžerníkmi devastovaní. Mohol riešiť, aby súdy rozhodovali spravodlivo. Miesto toho zabezpečil cez ministra Boreca, aby človek kandidujúci s podporu Smeru-SD usvedčený z korupcie, bol prepustený na slobodu. Toto je dôkaz, ako kandidátovi na prezidenta záleží na spravodlivosti," odkázal Matovič.

Šéfa OĽaNO zároveň mrzí, že KDH Smeru-SD v tejto veci prisluhuje. "Nezáleží mu na spravodlivosti, záleží mu len na tom, aby bol prezidentom," myslí si. Na druhej strane je Matovič pripravený zmenu ústavy podporiť, lebo jej cieľ považuje za dobrý. Nepáči sa mu však načasovanie dohody Smeru-SD a KDH.

Smeráci boli pobúrení

Dušan Bublavý Matovičovi odkázal, že uráža predsedu vlády, lebo si inak nevie pomôcť a cíti, že tento zákon bude prijatý aj bez jeho podpory. "Ty urážaš, ty, ktorého noviny robia reklamu nebankovkám. Nemáš morálne právo urážať predsedu vlády. Dva roky si vládol, neurobil si so súdnictvom nič," povedal.

Miroslav Číž sa domnieva, že Matovičovým vstupom do NR SR prišlo do rokovacej sály politické hulvátstvo. "Fyzické útoky, trieskanie topánkami, nerešpektovanie predsedajúceho. Som presvedčený, že sme svedkami politického chrapúnstva," odkázal. Oľga Nachtmannová si myslí, že Matovič už hlbšie klesnúť nemohol. "Takto to nevyzerá ani v štvrtej cenovej skupine," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu