Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodu káže, víno pije: Ficova vláda dala dotácie firme scientológa!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva pod vedením Tomáša Malatinského poskytlo dotácie firme, na čele ktorej stojí človek hlásiaci sa k scientológii. Upozornil na to predseda mimoparlamentnej OKS Ondrej Dostál.

Premiér a kandidát strany Smer na post prezidenta Robert Fico dnes obvinil svojho protikandidáta Andreja Kisku, že má blízko k scientologickej cirkvi, ktorú Fico označil za sektu a bezpečnostné riziko. 

"Dotáciu poskytla Ficova vláda firme PSS SVIDNÍK, a.s. z euforofondov prostredníctvom ministerstva hospodárstva. Ministerstvo sa zmluvou uzavretou 7. 5. 2013 zaviazalo poskytnúť spoločnosti PSS SVIDNÍK, a.s. nenávratný finančný príspevok vo výške 48 722 eur na spolufinancovanie projektu Podpora účasti spoločnosti PSS SVIDNÍK, a.s. na výstavách. Na nákup inovatívnej technológie zvislého sústruženia poskytlo Ficovo ministerstvo hospodárstva firme PSS SVIDNÍK, a.s. ďalších 185-tisíc eur na základe zmluvy z 23. 1. 2014," povedal Dostál. Fico by teraz podľa Dostála mal vysvetliť, prečo jeho vláda venovala vyše 200-tisíc eur na podporu firmy človeka hlásiaceho sa k scientológii. 

"Štátne dotácie na technológie, ktoré si nevyžadujú bezpečnostnú previerku, nemajú nič spoločné s faktom, že kandidát na prezidenta A. Kiska bol usvedčený z verejného klamstva, že nie je v spojení so scientologickou sektou," povedal hovorca ministerstva hospodárstva Stanislav Jurikovič. Doslovne rovnako odpovedala na žiadosť o reakciu pre agentúru SITA aj hovorkyňa premiéra Beatrice Szabóová. 

Fico na dnešnej tlačovej besede vyhlásil, že Kiska vydal knihu vo vydavateľstve, zúčastnil sa na konferenciách či diskusiách a iných akciách, na ktorých sa podieľali alebo sa na nich zúčastnili scientológovia. Podľa Fica v rokoch 2002 – 2004 za vlády Mikuláša Dzurindu niekoľkým podnikateľským subjektom a fyzickým osobám bola odňatá bezpečnostná previerka v súvislosti s kontaktmi na scientologickú cirkev, “pretože bezpečnostný úrad považoval takéto kontakty za mimoriadne bezpečnostné riziko pre SR“.

Dodal, že "napojenie na scientológiu je bezpečnostným rizikom v iných krajinách". Pýta sa, ako môže byť niekto prezidentom, tým, kto sa dostáva k najtajnejším dokumentom a je najvyšším veliteľom ozbrojených síl, ak má prepojenie na scientológov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu