Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kaliňákov rezort nakúpi autá za milióny: Kam pôjde až sedemsto vozidiel?

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra plánuje kúpiť pre ďalšie rezorty a štátne úrady stovky áut v hodnote 9,45 milióna eur. Zámer zverejnil rezort vnútra v obstarávacom vestníku. Plán je kúpiť sedemsto áut nižšej strednej triedy, teda C segmentu.

Slúžiť budú predovšetkým iným ministerstvám, rezort Roberta Kaliňáka je podľa zákona o verejnom obstarávaní centrálnou obstarávacou organizáciou. "Vozidlá obstarávame pre rezorty financií, obrany, spravodlivosti, dopravy, pôdohospodárstva, práce a sociálnych vecí, kultúry, zahraničných vecí, životného prostredia, školstva," priblížila Alena Koišová z Kancelárie ministra vnútra. Ako dodala, autá obstarávajú aj pre všetky štátne rozpočtové a príspevkové organizácie, ktoré potrebujú vymeniť staré vozidlá.

Štát sa pustil do veľkej výmeny vozového parku viacerých rezortov ešte minulý rok. Najprv vyhodnotili veľký tender na autá nižšej strednej triedy v hodnote 23 miliónov eur, hlavne pre policajtov a hasičov nakúpili Volkswageny Golf a modely Kia cee´d a Hyundai i30. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu