Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čaká nás súboj Fico verzus Kiska: Vieme, čo rozhodne v druhom kole!

Andrej Kiska a Robert Fico Zobraziť galériu (7)
Andrej Kiska a Robert Fico (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V sobotu sme rozhodli, kto sa proti sebe postaví v druhom kole prezidentských volieb. Bude to Robert Fico a Andrej Kiska. Už podľa prieskumov verejnej mienky sme tento výsledok očakávali. No v druhom rozhodujúcom kole pôjde o všetko. Víťaz berie všetko. Kto to bude? Opýtali sme sa odborníkov, ktorí nám priblížili svoje zaujímavé postrehy. Pozrite si ich názory a skúste si tipnúť, kto bude náš nový prezident.

Prinášame vám pohľady a názory politických analitykov na druhé kolo prezidentských volieb, kde sa rozhodne o novej hlave štátu. Stáť budú proti sebe Robert Fico a Andrej Kiska. Ktorý z nich má väčšiu šancu a koľko percent dosiahnu? Odpovedajú analytici.

Grigorij Mesežnikov

Čaká nás súboj Fico
Zobraziť galériu (7)

Podľa Mesežnikova budú dôležité v konfrontácii dve veci:

1. "Či sa Ficovi podarí zmobilizovať cca 600-tisíc voličov Smeru z parlamentných volieb v roku 2012."

2. "Či sa v prospech Kisku vyslovia neúspešní stredopraví kandidáti (strany sa už vyjadrili) a ich výzvy budú akceptované ich voličmi."

Tomáš Koziak

Čaká nás súboj Fico
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: topky)

Politológ Tomáš Koziak tipuje ako víťaza Kisku. "Ako víťaza by som skôr odhadoval Kisku." Presný počet percent odhaduje veľmi ťažko. "Čo sa týka percent, ide len o tipovanie, no myslím, že Fico nezíska viac ako 45% a Kiska pôjde nad 55%. Ide však len o tip," dodáva analytik.

Martin Klus

Čaká nás súboj Fico
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Martin Klus percentá tipovať veľmi nechcel, situácia sa môže vyvinúť rôzne. "Tak toto je v tejto chvíli veľmi ťažká otázka. Osobne si však myslím, že Robert Fico už nie je favoritom druhého kola a ak Andrej Kiska nespraví zásadnú chybu v kampani, tak to môže z viacerých dôvodov dopadnúť podobne ako v súboji Vladimír Mečiar vs. Rudolf Schuster v roku 1999 s výnimkou účasti, ktorá by mohla byť okolo 55 %," povedal pre Topky Klus.

Ján Baránek

Ján Baránek
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR)

Ján Baránek bude očakávať možné vytiahnutie podpásových úderov. "Kampaň bude vyrovnaná, výsledok by som naozaj teraz len strieľal. Bude to maximálne vyrovnané. Uvidíme, kto čo vytiahne na súpera za tieto dva týždne."

Miroslav Kusý

Čaká nás súboj Fico
Zobraziť galériu (7)

Bude to tesné pre Kisku. Taká je predpoveď Miroslava Kusého. Rozhodujúce budú 3 veci:

1. Ficove útoky voči Kiskovi

2. Ficove zdôrazňovanie politických skúseností a stability

3. Podpora pravice pre Andreja Kisku

Michal Horský

Čaká nás súboj Fico
Zobraziť galériu (7)

Michal Horský si tiež netrúfol tipovať výsledný počet percent. "Bude to naozaj veľmi tesné. Rozhodnú maličkosti a detaily," povedal nám. Dva týždne bude určite horúco a isto sa máme na čo tešiť. Pripomíname, že rozhodujeme 29. marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu