Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počas protiteroristickej operácie na Ukrajine zahynulo skoro 2-tisíc vojakov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Počas tzv. protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny zahynulo vyše 1900 vojakov. Informoval o tom v pondelok generálny štáb ukrajinskej armády.

"Čo sa týka oficiálnych strát v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny, za celé obdobie ATO vrátane anexie Krymu ide o 1915 ľudí. Ďalších 7053 utrpelo zranenia," citovala agentúra Ukrinform šéfa personálneho oddelenia generálneho štábu Ihora Vorončenka. Podľa jeho slov je 271 vojakov nezvestných a 61 je v zajatí. 

Podľa agentúry Interfax-Ukrajina Vorončenko tlmočil nespokojnosť generálneho štábu s odkladom prijatia legislatívnych zmien, ktoré by umožnili demobilizovaným vojakom podpísať dohodu s armádou na šesť mesiacov. 

"Podľa našich odhadov na základe informácií od ľudí, ktorí boli v tretej vlne mobilizácie a momentálne ich uvoľňujú, zhruba 4000-5000 ľudí by chcelo podpísať šesťmesačnú dohodu. Demobilizácia tretej vlny sa blíži ku koncu a kvôli konfliktom v parlamente môžeme prísť o vojakov, ktorí sú vycvičení a majú bojové skúsenosti," dodal Vorončenko.

Počas protiteroristickej operácie na
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: SmrťVojaciVojnaúmrtieUkrajinská armáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu