Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Znepriatelené strany na Ukrajine sa opäť navzájom obvinili z porušenia prímeria

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Dvaja ukrajinskí vojaci prišli o život a ďalší štyria utrpeli zranenia pri ostreľovaní pozícií vládnych síl na východe Ukrajine. O situácii za posledných 24 hodín dnes na brífingu v Kyjeve referoval hovorca vládnych síl Andrij Lysenko.

Zo správ ukrajinských a ruských agentúr vyplýva, že aj dnes sa obe strany konfliktu na východe Ukrajiny navzájom obvinili z porušenia dohody o prímerí uzavretej 12. februára v Minsku. Ľudové milície samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) dnes podľa agentúry RIA informovali, že ukrajinskí vojaci za uplynulých 24 hodín dvakrát z tankov ostreľovali pozície LĽR pri obci Suchodol. 

Útoky sa zaobišli bez obetí na životoch a zranených. Úrady LĽR o incidentoch informovali Spoločné centrum na kontrolu a koordináciu prímeria a stabilizáciu situácie na východe Ukrajine. Celkovo proruské sily v Doneckej oblasti zaregistrovali 45 prípadov porušenia prímeria zo strany vládnej armády, informovala agentúra RIA Novosti. Jeden vojak proruských oddielov prišiel o život, ďalší traja boli zranení.

Ukrajinské velenie podľa agentúry UNIAN informovalo, že proruskí separatisti za uplynulých 24 hodín porušili prímerie 23-krát. Terčom ostreľovania boli obce Piski, Opytne, Majorske a Avdijivka, uvádza sa na facebookovej stránke tlačového odboru ukrajinskej armády, ktorý dodal, že v oblasti prístavu Mariupol zaregistrovali prelet dronu.

Znepriatelené strany na Ukrajine
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu