Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Situácia na Ukrajine je ďaleko od vyriešenia, tvrdí Nemecko

Dianie na Ukrajine Zobraziť galériu (2)
Dianie na Ukrajine (Zdroj: SITA)

SOFIA - Nemecký minister zahraničia Frank-Walter Steinmeier povedal v utorok, že vyriešenie situácie na Ukrajine je ešte veľmi ďaleko a že Ukrajina bude potrebovať urgentnú pomoc na zrekonštruovanie svojej ekonomiky.

"Cesta, na ktorej sme boli a na ktorej sa nachádzame, je pravdepodobne prvý krok k upokojeniu situácie. Všetci však vieme, že sme ešte veľmi ďaleko od jej vyriešenia," povedal Steinmeier na návšteve Bulharska. Nemecký minister zdôraznil potrebu finančného zaangažovania sa krajín na pomoc zlej ekonomickej situácii, s akou bojuje Ukrajina.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko v pondelok povedal, že proruskí povstalci stiahli výrazné množstvo delostrelectva, raketometov a ďalších zbraní z frontovej línie vo východnej Ukrajine. Ťažké zbrane však podľa neho stále zostávajú na letisku v Donecku ovládanom povstalcami. Stiahnutie zbraní bolo súčasťou februárovej mierovej dohody z Minska, ktorej cieľom je ukončiť východoukrajinský konflikt, pri ktorom od apríla 2014 zomrelo 6000 ľudí a 1 a polmilióna osôb muselo opustiť svoje domovy.

Situácia na Ukrajine je
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu