Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kolóna tankov a obrnených vozidiel prekročila rusko-ukrajinskú hranicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Kolóna 12 tankov, 48 obrnených vozidiel a nákladných vozidiel s muníciou a vojakmi prekročila rusko-ukrajinskú hranicu cez hraničný priechod Izvaryne v Luhanskej oblasti a smeruje do Krasnodonu.

Informovala o tom dnes agentúra UNIAN s odvolaním sa na ukrajinskú Štátnu pohraničnú službu.

Podľa rovnakého zdroja prešlo viacero armádnych vozidiel cez hranicu aj opačným smerom.

Pohraničníci informovali aj o pohybe okolo desiatich tankov od hraničného priechodu Novoazovsk smerom do ukrajinského vnútrozemia, ako aj o smerovaní kolóny vojenskej techniky pod ruskými vlajkami z obce Bilojarivka cez Amvrosijivku smerom na juh.

Andrij Lysenko, hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany, dnes na brífingu v Kyjeve potvrdil pohyb ruskej vojenskej techniky cez hranicu v oboch smeroch. Najnovšie informácie pohraničníkov označil za znepokojujúce a dodal, že ich preskúmajú. Viac podrobností by mohlo byť k dispozícii v piatok, napísalo internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda. 

Lysenko súčasne priznal, že Ukrajina nemá pod kontrolou viac ako 100 kilometrov spoločnej hranice s Ruskom a že cez tri hraničné priechody na tomto úseku vniká na ukrajinské územie i vojenská technika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu