Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ostreľovanie Donecka pokračuje napriek prímeriu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Napriek prímeriu medzi ukrajinskými vládnymi a separatistickými silami predstavitelia mesta Doneck hlásia pokračujúce ostreľovanie, ktoré podľa nich v noci z pondelka na utorok zranilo jednu ženu.

Radnica v hlavnom ohnisku separatistického povstania uvádza, že paľba zasiahla tentoraz školu a viacero obytných budov. Prímerie platiace od piatkového večera narušila sporadická paľba už aj cez víkend, v pondelok však mesto zverejnilo vyhlásenie, podľa ktorého počas predošlej noci neboli hlásené žiadne útoky s obeťami na životoch.

Doneck sa začiatkom augusta ocitol v obkľúčení vládnych síl a ostreľovanie raketami bolo v uplynulých týždňoch pre obyvateľov bežnou súčasťou života. Z porušovania najnovšieho prímeria, ktoré je súčasťou širšieho mierového plánu, sa vzájomne obviňujú obe strany konfliktu. Ukrajina, Rusko i Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe sa však vyjadrili, že dohoda sa vo všeobecnosti dodržiava.

Hovorca Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Ukrajiny Andrij Lysenko v utorok oznámil, že od uzavretia prímeria vládne sily prišli už o piatich vojakov a ďalších 33 utrpelo zranenia. Podľa údajov OSN si boje na Ukrajine doteraz vyžiadali vyše 3000 mŕtvych, v čom sú zarátané i obete júlového zostrelenia malajzijského lietadla smerujúceho z Amsterdamu do Kuala Lumpuru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu