Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Do Charkova dopravili ďalšie pozostatky obetí pádu boeingu

Miesto nešťastia
Miesto nešťastia (Zdroj: SITA)

DONECK - Do Charkova dnes dopravili ďalšie telesné pozostatky obetí pádu malajzijského lietadla na Ukrajine, ktoré na mieste tragédie našli medzinárodní vyšetrovatelia, informovala agentúra AP.

Mraziarenské autá dorazili do Charkova pred svitaním. Priviezli telesné pozostatky a osobné veci, ktoré experti našli v piatok a v sobotu. Šéf Holandskom vedenej pátracej misie Pieter-Jaap Aalbersberg uviedol, že telá preskúmajú predtým, než ich letecky dopravia do Holandska.

Aalbersberg v sobotu večer informoval, že prehľadávali celú oblasť pri dedine Hrabove a že vyšetrovatelia sa presunú aj do iných oblastí, kde sa našli trosky boeingu. Ukrajinskí predstavitelia podľa agentúry Reuters v priebehu týždňa informovali, že na mieste nešťastia je ešte približne 80 tiel.

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines s 298 ľuďmi na palube sa zrútilo na východe Ukrajiny 17. júla. Medzi obeťami je aj 196 Holanďanov, 27 Austrálčanov a 43 Malajzijčanov. Spojené štáty tvrdia, že stroj zostrelili pravdepodobne omylom ruskou raketou separatisti. Tí spolu s Moskvou obvinenia odmietajú a vinu prisudzujú vláde v Kyjeve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu