Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kyjev oznámil smrť šiestich vojakov, pri bombardovaní zomreli civilisti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

KYJEV - Najmenej šesť vojakov ukrajinskej armády zahynulo po obnovených útokoch proruských separatistov na kontrolné stanovištia ukrajinskej armády v blízkosti rusko-ukrajinských hraníc. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinských ozbrojených síl.

V médiách sa zároveň objavili správy o leteckom útoku na ukrajinské mesto Snežne - približne 20 km od rusko-ukrajinských hraníc, pri ktorom zahynuli štyria civilisti. Kyjev zodpovednosť za útok odmieta a "ukazuje prstom" na Rusko. To pohrozilo odvetou za smrť muža, ktorého na ruskej strane hraníc zabil výbuch delostreleckého granátu.

"Dnes o 07.00 h (06.00 h SEČ) bombardovalo Snežne neznáme lietadlo. Jeho prelet nemožno označiť inak, len ako cynickú provokáciu," uviedol pred novinármi v Kyjeve hovorca Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny (SNOB) Andrej Lysenko.

Podľa hovorcu ukrajinskej protiteroristickej operácie (ATO) Vladislava Selezňova proruskí separatisti zaútočili v noci nadnes na východe krajiny na niekoľko stanovíšť ukrajinskej armády. 

"V dôsledku nočného útoku raketou Grad utrpeli smrteľné zranenia dvaja príslušníci ukrajinských ozbrojených síl," uviedol pre televízny Piaty kanál Selezňov. 

Podľa Lysenka zahynulo za ostatných 24 hodín na východe Ukrajiny šesť ukrajinských vojakov a ďalších 13 utrpelo zranenia.

Od vypuknutia násilia na rusko-ukrajinských hraniciach, ktoré začalo eskalovať po februárových proeurópskych protestoch v Kyjeve a následnej anexii Krymu, zahynulo najmenej 200 ukrajinských vojakov, ako aj stovky civilistov a proruských separatistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu