Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ukrajinská armáda údajne ostreľovala obytné budovy: Cieľom však malo byť niečo iné!

(Zdroj: YouTube)

LUHANSK – Proruskí separatisti na východe Ukrajiny tvrdia, že ukrajinská armáda raketami ostreľovala obytné budovy v Luhansku. Niekoľko budov vraj začalo horieť a niekoľko osôb bolo zranených. Podľa očitých svedkov, ktorých cituje agentúra ITAR-TASS, bol cieľom priemyselný objekt.

Ukrajinská armáda pravdepodobne útočila raketometmi Grad, uviedli dnes milície povstaleckej Luhanskej ľudovej republiky.  "Niekoľko budov v meste horí. Sú tam ranení a veľa sanitiek v uliciach," vyhlásili predstavitelia povstaleckej domobrany. Cieľom útoku bol podľa nich zjavne priemyselný objekt v blízkosti autobusovej stanice. "Obyvatelia sa ponáhľali do protileteckých krytov alebo opustili ostreľovanú oblasť," citovala separatistov ruská agentúra. 

Tlačová služba povstaleckej republiky ďalej uviedla, že ukrajinská armáda tiež ostreľovala luhanské štvrte Krasnodon a Sverdlovka.  V noci na dnes sa podľa ITAR-TASS odohrali boje s nasadením mínometov tiež blízko luhanského letiska, ktoré kontrolujú ukrajinské vládne sily.  Bojové operácie sú hlásené napríklad aj z dedín Mettalist a Krasnyj Jar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu