Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rezort vnútra začal na východe Ukrajiny previerky občanov

Ukrajinskí policajti
Ukrajinskí policajti (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinská polícia preveruje všetkých občanov miest v Doneckej oblasti, ktoré majú pod kontrolou vládne jednotky, či nespolupracovali s ilegálnymi ozbrojenými skupinami. Oznámil to dnes poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.

"Zložky ministerstva vnútra v súčasnosti preverujú všetkých občanov, ktorí sú v Slovjansku, Kramatorsku a v ďalších oslobodených mestách v Doneckej oblasti, či nepomáhali teroristom alebo sa nezúčastnili na teroristických útokoch," citovala v Kyjeve Heraščenka agentúra Interfax-Ukrajina.

"Ministerstvo vnútra a ďalšie rezorty potrestajú každého, koho ruky sú poškvrnené krvou, kto sa zúčastnil na únosoch, mučení a vraždách," zdôraznil poradca. Vyzval pritom verejnosť, aby oznámila každý prípad ohľadne aktivít ilegálnych ozbrojených skupín. Informácie o skladoch zbraní, nebezpečných a ozbrojených militantoch, bombách v budovách a na iných miestach sú podľa neho mimoriadne dôležité.

"Cieľom síl ATO (protiteroristickej operácie) nie je niekoho poraziť, ale priniesť mier do Donbasu a vrátiť tento región späť k normálnemu životu," dodal Heraščenko.

Domobrana oznámila ukoristenie bojového lietadla Su-25 

Domobrana na juhovýchode Ukrajiny ukoristila armáde bojové lietadlo Su-25, oznámil dnes minister obrany samozvanej Luhanskej ľudovej republiky Igor Plotnickij.

"Zmocnili sme sa lietadla Su-25 ukrajinskej armády po núdzovom pristátí. Po malých opravách bude opäť schopné ísť do boja. Armáda Luhanskej ľudovej republiky má tak vlastné letectvo," konštatoval minister. Podľa agentúry ITAR-TASS však nekonkretizoval, kde lietadlo ukoristili a odkiaľ by opäť mohlo vzlietnuť.

Su-25 je podzvukové útočné lietadlo určené na podporu pozemných jednotiek počas dňa aj noci. V prevádzke je od roku 1981. Plotnickij dodal, že k dispozícii majú aj protilietadlové zbrane, ktoré taktiež ukoristili ukrajinskej armáde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu