Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri ostreľovaní Kramatorska zahynulo desať civilistov, tvrdí domobrana

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KRAMATORSK - Desať civilistov zahynulo pri ostreľovaní mesta Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, informovala dnes agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na miestnu domobranu.

"Desať civilistov zahynulo a ďalších vyše desať utrpelo zranenia," povedal pre agentúru nemenovaný zástupca domobrany. Delostrelectvo ukrajinskej armády podľa neho čiastočne zničilo autoškolu a poškodilo trafostanicu. Pod paľbu sa dostala aj klinika tuberkulózy a sklad potravín.

Boje medzi vládnymi silami a domobranou pokračujú aj v Luhanskej oblasti, ktorá takisto neuznáva vedenie v Kyjeve, čo sa dostalo k moci po februárovom štátnom prevrate, píše ITAR-TASS. Jednotky "trestnej operácie proti stúpencom federalizácie na ukrajinskom juhovýchode" majú podľa agentúry k dispozícii obrnené vozidlá, ťažké delostrelectvo a letectvo.

Moskva opakovane vyzýva Kyjev na zastavenie operácie a začatie dialógu so vzdorujúcimi regiónmi. Nový ukrajinský prezident Petro Porošenko doteraz nevydal rozkaz na zastavenie operácie - napriek očakávaniam, že tak po prísahe urobí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu