Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Boje na Ukrajine sa stupňujú: Na základňu pohraničníkov zaútočilo vyše 400 ozbrojencov!

Na základňu pohraničníkov zaútočilo vyše 400 ozbrojencov!
Na základňu pohraničníkov zaútočilo vyše 400 ozbrojencov! (Zdroj: twitter.com)

LUHANSK - Vyše 400 ozbrojencov zaútočilo dnes na základňu pohraničníkov v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, informovala agentúra UNIAN. Niekoľko pohraničníkov utrpelo zranenia.

Krátko po polnoci dorazilo k základni pohraničnej jednotky približne 100 ozbrojených mužov. Prvý útok sa odohral okolo štvrtej hodiny miestneho času (03.00 h SELČ), ozbrojenci zaútočili automatickými zbraňami a podvesnými granátometmi. Útok trval asi 40 minút a bol odrazený.

Ozbrojenci neskôr opäť zaútočili, tentoraz z výškových budov za pomoci ostreľovačov. Druhú aj tretiu útočnú vlnu pohraničníci takisto odrazili. Na mieste vypukli požiare.

K siedmej hodine (06.00 h SELČ) bolo útočníkov už približne 400. Podľa pohraničníkov mali k dispozícii aj mínomety a guľomety.

"Podľa dostupných informácií teroristi zablokovali obyvateľov v neďalekom dome a strieľajú z okien bytov, v ktorých žijú civilisti, čo znemožňuje pohraničníkom cielenú paľbu," píše UNIAN a dodáva, že posily zo strany armády a ďalších bezpečnostných zložiek ešte nedorazili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu