Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kličko vyzýva na podporu krásnej Ukrajinky: Konflikt s Ruskom ťahá aj do Eurovízie!

Marija Jaremčuková a Vitalij Kličko Zobraziť galériu (6)
Marija Jaremčuková a Vitalij Kličko (Zdroj: eurovision.tv)

KYJEV – Bývalý majster sveta v boxe Vitalij Kličko, ktorý je šéfom proeurópskej ukrajinskej strany UDAR, vyzval Európanov, aby v dnešnom kodaňskom finále piesňovej súťaže Eurovízia dali hlas jeho krajanke. Medzi jej súpermi sú totiž aj ruské speváčky.

"Hudba, rovnako ako šport, má moc zjednocovať ľudí. V historickej situácii, v akej sa teraz nachádza Ukrajina, by bolo skvelým signálom, keby európske obecenstvo podporilo práve ukrajinskú kandidátku," vyhlásil Kličko v rozhovore, ktorý dnes zverejnil nemecký denník Bild.

Známy svetový šampión ukončil vlani kariéru športovca a dal sa na dráhu politika, aby podporil európske smerovanie svojej krajiny  Teraz sa chystá bojovať o post starostu Kyjeva. Voľby do tohto úradu sa budú konať 25. mája súbežne s prezidentskými voľbami. "Stane sa Veľká cena (Eurovízie) veľkým hlasovaním proti Putinovi?" uvádza veľký titulok Bildu rozhovor s Kličkom. Podľa expertov terajšia ukrajinská kríza určite nenechá chladnou značnú časť publika sledujúceho túto piesňovú súťaž.

Ukrajinská speváčka Marija Jaremčuková môže napríklad spoľahlivo počítať s hlasmi z Poľska. Na druhej strane ruské reprezentantky, dvojčatá Anastasija a Marija Tolmačevové, zrejme nájdu podporu u divákov z Arménska, bývalej sovietskej republiky, ktorá je blízka Rusku.

Marija Jaremčuková – Tick-Tock

Dvojčatá Tolmačevové – Shine

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu