Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Putin varoval pred terorizmom, radikálmi a mimovládkami

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vyzval dnes Federálnu bezpečnostnú službu (FSB), aby zabránila radikálom a osobám s kriminálnou minulosťou preniknúť na Krym. Hovoril aj o špiónoch, mimovládnych organizáciách a varoval pred terorizmom.

"Osobitnú pozornosť žiadam venovať vytvoreniu teritoriálnych jednotiek FSB na Kryme a v Sevastopole. Okrem iného bude ich úlohou zabrániť, aby sa do mocenských štruktúr dostali osoby s kriminálnou minulosťou, predstavitelia rôznych radikálnych a extrémistických prúdov a tí, ktorí sa snažia zasahovať do normálneho vývoja na Kryme a v Sevastopole," citovala agentúra RIA Novosti Putina na zasadnutí vedenia FSB.

Tajnú službu zároveň vyzval, aby rozlišovala medzi legitímnou opozičnou činnosťou a extrémizmom.

V súvislosti s mimovládnymi organizáciami povedal, že Rusko nedovolí, aby boli využité na deštruktívne ciele, ako sa to stalo na Ukrajine. Podľa jeho slov sa tam prostredníctvom mimovládnych organizácií zo zahraničia "financovali nacionalistické a neonacistické štruktúry, bojovníci, a stali sa hlavnou údernou silou protiústavného štátneho prevratu".

Šéf Kremľa taktiež varoval, že teroristické podhubie v Rusku sa stále drží možnosti podniknúť teroristické útoky, aké sa koncom roka 2013 odohrali vo Volgograde.

"Extrémistické radikálne skupiny sa snažia aktivizovať svoju činnosť nielen na severnom Kaukaze, ale preniesť ju aj do iných regiónov krajiny - Povolžia, centrálneho Ruska, snažia sa vyprovokovať medzietnické a medzináboženské konflikty, vedú agresívnu propagandu medzi mládežou, využívajúc najmodernejšie informačné technológie," uviedol Putin. Doplnil, že len vlani ruské úrady zablokovali vyše 400 internetových stránok s teroristickou a radikálnou orientáciou.

Ruský prezident taktiež konštatoval, že bezpečnostné služby vlani prekazili činnosť 46 príslušníkov zahraničných tajných služieb a ich 258 agentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu