Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víťazstvo Petra Bažíka v X Factore: Strach z podvodu a náhla zmena pravidiel!

Peter Bažík v nedeľu vyhral X Factor, kde sa narýchlo menili pravidlá o hlasovaní. Zobraziť galériu (5)
Peter Bažík v nedeľu vyhral X Factor, kde sa narýchlo menili pravidlá o hlasovaní.

BRATISLAVA - Podfuky s hlasmi! Takéto podozrenia sprevádzali takmer každú spevácku súťaž. V X Factore, ktorý v nedeľu vyvrcholil víťazstvom Petra Bažíka (28), sa zrejme tvorcovia obávali podobného scenára, a tak zrazu počas finálového večera zmenili pravidlá diváckeho hlasovania. Topky.sk zisťovali, čo presne ich k tomu viedlo. Boli snáď v predchádzajúcich kolách nejaké náznaky, že by sa niekto pokúšal zmanipulovať výsledky?!

Prevencia alebo núdza?! Televízie Joj a Prima v nedeľu odvysielali priamy prenos finále šou X Factor. Diváci počas neho hlasovali, kto sa má stať víťazom. Hneď v úvode však prišlo jedno prekvapenie. „Mám nesmierne dôležitú informáciu. Aby sme zaistili čisté a férové súťaženie pre všetkých finalistov, tak pre dnešok z každej SIM karty, teda z každého registrovaného telefónneho čísla, môžete odoslať maximálne 5 započítateľných hlasov,” povedal moderátor Martin Pyco Rausch. 

Jeho slová okamžite vyvolali dohady, prečo vlastne stanice pristúpili k takémuto opatreniu. Prvá možnosť je, že išlo o snahu predísť akýmkoľvek pochybnostiam v esemeskovaní. V minulosti sa totiž viackrát pri podobných projektoch objavili tvrdenia o podvode a kupovaní hlasov. Často sa vynárali aj informácie o tom, že niektorým súťažiacim nebolo možné posielať správy a boli tak ukrátení o podporu svojich fanúšikov. Druhá možnosť je, že už v predchádzajúcich kolách speváckeho projektu sa Jojka stretla s podozrivými esemeskami a rozhodla sa zmeniť pravidlá, aby bol finálový večer čo najtransparentnejší.

Topky.sk preto zisťovali, ako to vlastne celé bolo a aký bol dôvod nového nariadenia. „Realizačný tím podstúpil daný krok z dôvodu obavy z podvodov. X Factor je prestížna šou. Išlo nám o transparentné a bezpečné hlasovanie, ktoré malo zabrániť akýmkoľvek špekuláciám,” povedala nám Katarína Gajdošíková z PR oddelenia. Vďaka tomuto opatreniu si tak môže víťaz Peter Bažík vydýchnuť. Snáď ho nikto neobviní, že si výhru zabezpečil nekalým spôsobom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu