Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nový prezidentský seriál Roberta Fica: Moje detstvo mi môžete závidieť!

Robert Fico je pripravený naozaj na všetko
Robert Fico je pripravený naozaj na všetko (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že sa na nás neodvratne valí prezidentská kampaň. Neklamným znakom sú pribúdajúce reklamy, bilbordy a mediálna prezentácia kandidátov. S najnovšou zbraňou teraz vyrukoval premiér Robert Fico. Spolu so šéfom volebného štábu Marekom Maďaričom natočili video, kde sa úprimne rozprávajú o detstve malého Roberta. Vo videu sa dozviete ako prežil mladistvé roky svojho života, ako si prvýkrát zarobil a dokonca aj to, že mu mladí môžu tieto roky závidieť.

Hovorkyňa Smeru Monika Počátková nám potvrdila, že ešte sa môžeme tešiť na ďalších minimálne 5 videí, ktoré budú postupne vychádzať. Témou budú blízke témy sociálneho dialógu, vstupu do politiky, ale aj o význame prezidentského úradu. Koho to bol konkrétne nápad, hovorkyňa neupresnila. "Zhodol sa na tom volebný tím," povedala Počátková.

Rozhovory majú divákovi a potenciálnemu voličovi ukázať svojho predsedu z doteraz nepoznanej stránky. Z vlastných slov priznáva, že detstvo bez technických vymožeností ako internet či mobil. "Dnes by som len mohol popriať deťom, aby mali také pekné, veselé a búrlivé detstvo, ako som mal ja," hovorí príjemným tónom Fico.

Prostredie dotvára v pozadí busta Milana Rastislava Štefánika, významnej osobnosti slovenských dejín. Pred sebou majú obidvaja Smeráci kávičku, ktorá pekne zapadá do pohodovej a marketingovo skvelo vytvorenej atmosféry. Často zdôrazňuje kresťanské hodnoty, normálny dedinský život a príjemné spomienky na detstvo.

Vzťah k dedine pritom cítiť počas celého rozhovoru. Dávnejšie sa vyjadril, že "Bratislava nie je Slovensko" a na detstvo v Topoľčanoch má len dobré spomienky. Z jeho zázemia sa taktiež dozvieme, že rodičov nemal žiadnych intelektuálov, zarobiť si musel na rifle sám. "vyrastal som v prostredí ľudí, ktorí pracovali rukami, do práce vstávali ráno na šiestu," hovorí Fico v klipe.

"Počas strednej školy som musel sám fyzicky pracovať, aby som mohol získať nejaké peniaze na kúpenie vecí, na ktoré rodičia jednoducho nemali. Keď som si chcel kúpiť rifle, musel som ísť napríklad do pivovaru a mesiac stáť pri umývačke fliaš, alebo som musel mesiac voziť betón na stavbe," prezradil najpopulárnejší politik na Slovensku.

Zaujímavý je vzťah ľavicového politika ku kresťanskej viere vzhľadom na začiatky politickej kariéry práve v komunistickej strane. Pochváli sa aj sviatosťou krstu, prijímania a birmovky. Vraj by mu to mohol závidieť nejeden poslanec KDH. Na záver dodáva, že si rozumie s cirkvami, pretože vyrastal v podobnom prostredí.

Pozrite si prvý diel zo série rozhovorov s kandidátom na prezidenta Robertom Ficom

Fico o sebe

Video bude zapadať do série osobných rozhovorov, ktoré chce postupne jeho tím na internete zverejňovať. Na oficiálnej volebnej stránke Smeráci informujú: "Uvádzame sériu osobných rozhovorov s Robertom Ficom o detstve, vstupe do politiky, význame sociálneho dialógu aj o úlohe budúceho prezidenta. V prvom diele premiér hovorí o detstve prežitom bez mobilného telefónu, internetu a bez televízora."

Zjavne sa máme na čo tešiť aj v budúcich častiach. Pán premiér nás oboznámi so zážitkami prvých krokov v politike, výhodami zmierlivého sociálneho dialógu a vlastnosťami prezidenta, ktorými určite nesmie pohrdnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu