Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Procházka ďakoval za vysokú podporu: Je to obrovský záväzok

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: TASR)

KOŠICE – Tri druhy pocitov sa po neoficiálnom zverejnení výsledkov prvého kola prezidentských volieb miešali v Radoslavovi Procházkovi, ktorý tesne na druhé – postupové miesto nedosiahol.

"Najslabší je pocit sklamania z toho, že sa nám nepodarilo postúpiť do druhého kola a zabojovať o víťazstvo," povedal Procházka pred novinármi. Dodal, že silnejšie sú pocity vďačnosti a záväzkov. Vo svojom vyjadrení sa poďakoval aj všetkým protikandidátom za to, že s nimi mohol zviesť otvorený a poctivý súboj.

Povedzte to na rovinu! #prezident2014

Ocenil, že viac ako 400.000 ľudí si prialo vidieť ho v úrade hlavy štátu. "Je to obrovský záväzok. Vnímam to ako dôveru, ktorú nechcem a nesmiem sklamať," zdôraznil. 

Za najdôležitejší však Procházka považuje odkaz, ktorý v týchto voľbách o sebe Slovensko vydalo. "Nebolo to o mojom výsledku a mojich ambíciách. Bolo to o nádeji, ktorú sme Slovensku chceli priniesť a aj ju prinesieme," vyhlásil.

Vyjadril nádej, že v štáte raz môže nastať stav, kedy tu bude spravodlivosť, poriadok a rovnováha. "Slovensko dnes odkázalo, že sme zrelý národ, ktorý si nenechá naveky skákať po hlave. Ľudia sa ozvali a formulovali svoj nárok," doplnil Procházka s tým, že obyvatelia dali jasne najavo, že chcú od štátu to, čo im patrí – poctivú službu od tých, ktorých si za to platia.

O svojej politickej budúcnosti odmietol špekulovať a vyhlásil, že o všetkom, čo nastane, ale aj o zhodnotení kampane, bude informovať do 48 hodín od oficiálneho vyhlásenia výsledkov volieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu