Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zbytočne teatrálne, myslí si Behýl o oznámení Ficovej kandidatúry

Jozef Behýl
Jozef Behýl (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Jozef Behýl po včerajšom oznámení kandidatúry premiéra Roberta Fica na post hlavy štátu je presvedčený, že voľby prezidenta SR budú skutočne korektné, bez zámerného mocenského a finančného ovplyvňovania voličov.

Uviedol to vo svojom otvorenom liste adresovanom premiérovi. Vystúpenie Fica však označil za "teatrálne". "Forma oznámenia Vašej straníckej kandidatúry na post prezidenta SR sa rovnala takmer vyhláseniu nového štátneho sviatku Slovenskej republiky," dodal.

Svoju oficiálnu kandidatúru na post prezidenta SR Fico oznámil včera pred pozvanými hosťami v Historickej budove Národnej rady SR. Po včerajšom vyhlásení má tak aj najsilnejšia parlamentná strana známeho svojho nominanta. Záujem o prezidentské kreslo spolu s ním už oznámilo 15 kandidátov. Presný termín konania volieb ešte nie je známy. Predseda parlamentu Pavol Paška ho chce oznámiť do konca tohto roka.

Do súboja o Prezidentský palác idú Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko a kandidát SMK Gyula Bárdos. Ďalej podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer. Pribudnúť by mal aj nominant Komunistickej strany Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu