Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zbabelo uteká pred zodpovednosťou, tvrdí Sulík o Ficovi

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidatúra premiéra Roberta Fica (Smer-SD) na post prezidenta SR je zbabelým útekom pred zodpovednosťou. Vyhlásil to dnes líder SaS Richard Sulík.

"Najprv nasľuboval istoty a ľudia, ktorí mu verili, teraz zisťujú, že tieto sľuby nebude mať kto naplniť," podotkol šéf liberálov.

Nepáči sa mu tiež, že sa celé podujatie odohralo v čase rokovania parlamentu, ktoré poslanci Smeru-SD opustili, aby boli pri ohlásení Ficovej kandidatúry osobne. "To, čo predviedol dnes, že si tam nechal naordinovať všetkých Kolesíkov, považujem za nepekný krok voči demokracii, lebo on zneužíva poslanecký klub na osobné prezentácie," dodal Sulík.

Do súboja o Prezidentský palác idú aj Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko a kandidát SMK Gyula Bárdos. Ďalej podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer. Pribudnúť by mal aj nominant Komunistickej strany Slovenska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu