Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Predseda volebnej komisie Kysely z SDKÚ si myslí, že Krajcer porušil zákon!

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Predseda volebnej komisie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ján Keselý si myslí, že kandidát na bratislavského župana Daniel Krajcer porušil školský zákon, a to oslovením pedagógov v liste zaslanom na stredné školy v Bratislavskom kraji.

Zákon hovorí o tom, že v školách a školských zariadeniach sa zakazuje činnosť politických strán a politických hnutí a ich propagácia. Keselý o tom informoval v rozhovore. Daniel Krajcer tvrdí, že zákon pri svojej kampani neporušil. "Toto nie je žiadne porušenie zákona ani etických noriem," uviedol Krajcer.
Ako informoval Keselý, pokiaľ kandidát poruší pri svojej kampani zákon, môže dôjsť k vyhláseniu, že voľby neprebehli zákonným spôsobom. O tom môže podľa Keselého rozhodnúť ústavný súd. "Volebná komisia sa tým musí zaoberať. Podnet došiel na podateľňu a už sme to poslali všetkým členom komisie. Pri najbližšom zasadnutí sa tým budeme zaoberať," povedal Keselý a dodal, že najbližšie zasadnutie bude asi až v deň volieb, no nevylúčil ani skoršie zasadnutie. Podľa Keselého môže výsledok, na ktorom sa zjednotí komisia, ovplyvniť aj prípadné rozhodnutie ústavného súdu. 

O tom, že stredným školám v Bratislavskom kraji došiel list, v ktorom Krajcer oslovuje pedagógov stredných škôl, informoval v stredu 30. októbra denník Sme. Ako sa uvádza v článku Sme, v liste Krajcer sľubuje pedagógom zlepšenie finančného zabezpečenia stredoškolských pedagógov v regióne formou zliav na cestovnom, dostupné bývanie, upozorňuje na problém zavedených odvodov z dohôd či ponúka odstránenie potravinovej intolerancie pre deti a učiteľov, ktorí nemôžu konzumovať bežnú stravu v školských jedálňach, či zníženie školskej byrokracie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu