Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poriadok musí byť: Kandidáti regionálnych volieb musia po sebe upratať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HUMENNÉ - Mestská polícia v Humennom zmapovala miesta, kde kandidáti do regionálnych volieb majú umiestnené plagáty mimo určenú plochu. Ako informovala hovorkyňa humenskej mestskej radnice Michaela Slivková Kirňaková, hrozí im pokuta až do výšky 6 639 eur. Rozhodnutie má v rukách primátorka mesta.

Kandidujúce strany a jednotlivci, ktorí umiestili svoje letáky na nepovolené miesta, sa tým dopustili porušenia všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré definuje miesta na vylepovanie plagátov počas volebnej kampane. Humenská radnica teraz pripravuje listy pre politické strany, aby plagáty vylepené mimo určené plochy odstránili. 

Hovorkyňa uviedla, že už pred regionálnymi voľbami upozornil magistrát kandidujúcich na platné VZN, ktorým sa vyhradzujú miesta na verejných priestranstvách na vylepovanie plagátov počas volebnej kampane. Podľa tohto dokumentu mohli kandidáti umiestniť svoje plagáty v propagačných skrinkách pred Mestským kultúrnym strediskom a pred okresným úradom. Tieto plochy mesto vyčleňuje tak, aby bola dodržaná rovnosť kandidujúcich strán a hnutí. 

„Pripravujeme listy, prostredníctvom ktorých vyzveme všetky politické strany, ktoré v Humennom porušili platné nariadenie, aby dali tieto plochy do poriadku. Budú musieť odstrániť plagáty. V prípade, že po strhnutí plagátu zostane na verejnej ploche lepidlo, alebo časť papiera, budú to musieť umyť. Inak budeme nútení sankcionovať,“ pohrozila kandidujúcim subjektom primátorka mesta Jana Vaľová. 

Hovorkyňa doplnila, že kandidáti mali na svoju kampaň k dispozícii okrem propagačných skriniek aj presklené vitríny na pešej zóne. Propagačné plochy jednotlivým politickým stranám a nezávislým kandidátom poskytli bezplatne. Napriek tomu ostali po nich plagáty na elektrických stĺpoch, na zastávkach autobusov či na ochranných plexisklách na autobusovej stanici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu