Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O post predsedu TSK sa bude uchádzať šesť kandidátov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – O post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa bude v novembrových regionálnych voľbách uchádzať šesť kandidátov. Kandidátov na poslancov je rovných 300, z nich 93 nezávislých a 207 kandidátov nominovalo 16 politických subjektov, informovala hovorkyňa TSK Vlasta Henčelová.

Na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja oficiálne kandidujú exminister obrany Jaroslav Baška (Smer-SD), bývalý zápasník Jozef Lohyňa, ktorého nominovala pravicová koalícia (SDKÚ, KDH, SaS, Most-Híd, OKS, NOVA), nominant Komunistickej strany Slovenska Peter Palko, Juraj Smatana (Zmena zdola) a nezávislí kandidáti Ľubomír Žabár a Marián Herdel.

Voliči budú 9. novembra voliť v TSK v deviatich volebných obvodoch, ktoré sú s výnimkou okresov Partizánske a Prievidza totožné s okresmi. Sídlami volebných komisií bude deväť okresných miest Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Najviac poslancov – desať, bude mať v budúcom zastupiteľstve TSK okres Prievidza, osem poslancov zvolia v okrese Trenčín, po päť poslancov budú mať okresy Považská Bystrica, Nové Mesto nad Váhom a Ilava, štyroch okres Partizánske, po troch okresy Púchov a Bánovce nad Bebravou. Dvaja poslanci budú v regionálnom zákonodarnom zbore zastupovať okres Myjava. Pre voľby predsedu tvorí samosprávny kraj jeden jednomandátový volebný obvod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu