Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Úrady popreli správy o nevybuchnutých náložiach na Bostonskom maratóne

Najmenej troch mŕtvych a vyše sto zranených si v pondelok vyžiadala séria útokov v Bostone počas každoročného maratónu
Najmenej troch mŕtvych a vyše sto zranených si v pondelok vyžiadala séria útokov v Bostone počas každoročného maratónu (Zdroj: SITA)

BOSTON - Guvernér amerického štátu Massachusetts dnes poprel správy o tom, že by sa na trase Bostonského maratónu našli aj ďalšie nevybuchnuté nálože.

Podľa guvernéra Devala Patricka neboli objavené nijaké iné nálože okrem dvoch, ktoré v pondelok v blízkosti cieľovej rovinky maratónu usmrtili troch ľudí vrátane osemročného chlapca a zranili ďalších viac ako 150 osôb.

Agent FBI poverený vyšetrovaním prípadu Richard DesLauriers ubezpečil, že nateraz neexistujú indície o ďalších hrozbách. Agenti podľa neho v súčasnosti preverujú viacero možných línií vyšetrovania.

Výbuchy v Bostone odsúdilo dnes aj egyptské Moslimské bratstvo, ktoré zdôraznilo, že islamské právo šaría zakazuje násilnosti voči civilistom bez ohľadu na ich náboženské presvedčenie. Politické krídlo hnutia súčasne vyjadrilo sústrasť americkému ľudu i rodinám obetí.

"Hriešne útoky v Bostone potvrdzujú nevyhnutnosť solidarity medzinárodného spoločenstva v úsilí o spravodlivosť a prosperitu všetkých národov, aby sa takéto zločiny už nikdy neopakovali," uvádza sa vo vyhlásení politickej strany Moslimského bratstva, z ktorého vyšiel aj egyptský prezident Muhammad Mursí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu