Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NASA zverejnila úchvatné FOTO Zeme z vesmíru: Nájdete na nich tento div sveta? Bez dobrého zraku nemáte šancu

(Zdroj: Instagram/NASA)

WASHINGTON - Ak ste niekedy premýšľali nad tým, ako vyzerajú pyramídy v Egypte z vesmíru, už viac nemusíte. Experti z Americkej vesmírnej agentúry NASA sa podelili o satelitné snímky tejto exotickej krajiny. Vo svojom príspevku na Instagrame uviedli, že tieto zábery sú to, čo svet teraz momentálne potrebuje.

NASA nedávno zverejnila satelitné snímky z Medzinárodnej vesmírnej stanice. Jedna z nich zachytáva úchvatné egyptské pyramídy z výšky 409 kilometrov nad Zemou. "Toto je to, čo svet teraz potrebuje. Pohľady na Zem z jedinečného pozorovacieho bodu Medzinárodnej vesmírnej stanice, keď obiehala vo výške viac ako 400 kilometrov nad Zemou. Astronaut Koichi Wakata z Japan Aerospace Exploration Agency bol fotografom za objektívom," píše sa v príspevku na Instagrame. 

Na prvom zábere vidno ruské jazero Bajkal, ktoré je celé pokryté ľadom. Okraj Zeme je zvýraznený modrou žiarou atmosféry, ktorá kontrastuje s temnotou vesmíru. Druhá fotografia zachytáva Lisabon v Portugalsku a rieku Tajo, ktorá preteká krajinou. Pyramídy v egyptskej Káhire možno vidieť na tretej snímke. Ak ich nevidíte, pracovníci NASA vám pomôžu svojou nápovedou. Podľa ich slov sa pyramídy javia ako "tri čiastočne zatienené štvorce úplne vľavo na fotografii, kde sa mestská zástavba pretína s púštnou krajinou"

Odkedy sa zábery objavili na sociálnej sieti, získali viac ako 900-tisíc pozitívnych reakcií. "Zem je také krásne miesto, znepokojuje ma, ako si ju ničíme," uviedol jeden užívateľ. "Jednoducho nádhera," skonštatoval ďalší. 

Viac o téme: PyramídyISSNASAZemMedzinárodná vesmírna stanica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu