Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Dievčatko so psom dojalo ľudí až k slzám: Stačilo urobiť jedno gesto

(Zdroj: Twitter/Tong Bingxue 仝冰雪)

PEKING - Nový lunárny rok v Číne bol sprevádzaný veľkolepými oslavami. Ľudia po celom svete vítajú nový rok po svojom, no takmer nikde nechýba ohňostroj. Výbuchy zábavnej pyrotechniky ale spôsobujú hotové utrpenie zvieratám. Uvedomuje si to už aj čoraz viac detí a dôkazom je video, ktoré vás chytí za srdce.

Čína privítala nový rok tigra veľkolepým štýlom. Niektoré festivaly ale trvajú aj dva týždne, čo je pre zvieratá priam katastrofa. Na sociálnych sieťach sa objavilo video malého dievčatka, ktoré sa pokúšalo ochrániť svojho psíka. Keď prepukli novoročné oslavy, zakrylo mu uši, aby sa nevyľakal. Video v meste Kao-an v provincii Ťiang-si bolo prvýkrát zverejnené na čínskej sociálnej sieti Weibo. Na Twitteri ho za pár hodín videli milióny užívateľov. 

Dievčatko na videu si spočiatku užíva ohňostroje a všetky výbuchy petárd, no potom si všimne svojho preľaknutého psíka. Podíde k nemu a rukami mu zakrýva uši. Prestane až vtedy, keď skončia výbuchy pyrotechniky v okolí. 

Odborníci už dlho upozorňujú na to, že používanie zábavnej pyrotechniky môže mať pre zvieratá niekedy až smrteľné následky. Škodí spoločenským, voľne žijúcim zvieratám aj živočíchom v zoologických záhradách. 

Viac o téme: ZvieratáPyrotechnikaOslavyČínaNový rok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu