Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dramatická záchrana dievčatka (3) pri Košiciach: Dieťa ratovali pohotoví policajti

ppráp. Štefan Vida a nstržm. Erik Foltin Zobraziť galériu (3)
ppráp. Štefan Vida a nstržm. Erik Foltin (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

ČAŇA - Policajnú hliadku zalarmovali záchranári. Na pomoc sa ponáhľali trojročnému dievčatku, ktoré ležalo na zemi v bezvedomí. Do príchodu záchranárov poskytovali prvú pomoc dvaja policajti. Dieťaťu svojou pohotovou reakciu zachránili život.

Policajná hliadka z Čane v zložení ppráp. Štefan Vida a nstržm. Erik Foltin sa bezprostredne po prijatí oznámenia dostavila na miesto. "Bolo tam plno občanov, tých sme vykázali. Kolega hneď skočil k dieťaťu a začal zisťovať životné funkcie. Dieťa nedýchalo, nemalo pulz. Aj ja mám dievčatko, keď som ho videl ležať na tej zemi, bolo to pre mňa emocionálne," priblížil televízii Markíza policajt Vida. "Dieťaťu som robil masáž srdca, kolega pridržiaval dieťaťu hlavu a potom sme sa striedali. No nebolo mi všetko jedno, lebo sú to sekundy nie minúty," opísal druhý policajt Foltin.

Dievčatko ležalo na zemi v bezvedomí
Zobraziť galériu (3)
Dievčatko ležalo na zemi v bezvedomí  (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, na základe telefonických inštrukcií pracovníka Rýchlej zdravotnej pomoci členovia hliadky okamžite začali s masážou srdiečka, ktorú vykonávali až do príchodu zdravotníckeho personálu. "Po príchode záchranári pokračovali v oživovaní, pričom dieťa sa nakoniec podarilo oživiť. RZP za asistencie hliadky dieťa previezla na ošetrenie do jednej košických nemocníc. Doktor RZP hliadke poďakoval za spoluprácu a uviedol, že masážou srdca zrejme dieťaťu zachránili život," doplnila polícia. 

Dramatická záchrana dievčatka (3)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

 

Viac o téme: PolicajtiZáchrana života
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu