Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bezdomovec žobral na ulici, zmení sa mu život: Okoloidúci mu nechtiac daroval poklad

Policajti skúmajú darovanú mincu Zobraziť galériu (2)
Policajti skúmajú darovanú mincu (Zdroj: profimedia.sk)

EXETER - Prosil o malú finančnú výpomoc na ulici, keď sa pri ňom pristavil neznámy muž a hodil mu mincu. Bezdomovec neskôr zistil, že má oveľa vyššiu cenu, než tú svoju nominálnu. Dokonca až takú, že mu možno pomôže dostať sa navždy z ulice.

Zanedbaný muž sedel na hlavnej ulici v meste Exeter v anglickom grófstve Devon dlhé hodiny a prosil okoloidúcich o pár drobných. Policajná hliadka ho neskôr musela požiadať, aby odišiel, pretože žobranie je vo Veľkej Británii nelegálne. 

Bezdomovec žobral na ulici,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dvaja policajti obdarovali bezdomovca veľkou vecou: Hrdinský čin zvečnený na FOTO

Práve vtedy si jeden z policajtov všimol, že mužovi niekto hodil neobvyklú mincu v hodnote päťdesiat pencí. Začal rozmýšľať, či by nemohlo ísť o mincu zo špeciálnej série vyrazenej pri príležitosti narodenia spisovateľky detskej literatúry, Beatrix Potterovej. Pomocou telefónu sa pozrel na web, aby zistil, koľko taká minca môže stáť. Narazil na aukcie, kde sa bežne predáva za stovky libier, jedna sa dokonca draží až za 10-tisíc libier (11 700 eur). 

Bezdomovec žobral na ulici,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ebay.com)

Špeciálne edície týchto mincí normálne stoja 55 libier (64,7 eura), ale na eBayi sa predávajú za oveľa viac, čo dokazuje aj posledný prípad. Muž, ktorý ju hodil bezdomovcovi, zrejme vôbec netušil, aký poklad v peňaženke ukrýva. 

Viac o téme: BezdomovecMinca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu