Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najnepravdepodobnejší príbeh lásky, aký sa stal: Začalo to zákernou chorobou...

Heather Krueger a Chris Dempsey
Heather Krueger a Chris Dempsey (Zdroj: Facebook/Revista Hogar)

ILLINOIS - Príbeh ako z romantického filmu priamo z Hollywodu. Tento je ale na rozdiel od sladkých scén zo strieborných plátien, skutočný. Heather Krueger a Chris Dempsey sú pár, ktorý spojila zákerná choroba.

Heather bol v jej 25 rokoch diagnostikovaný štvrtý stupeň ochorenia pečene. Mladá žena v najlepších rokoch života tak musela čeliť vážnemu verdiktu lekárov. Tí jej oznámili, že má menej ako 50% šancu prežiť dlhšie ako dva mesiace.

Chorej žene ostávalo jediné a to nájsť vhodného darcu. To ale nebolo jednoduché, keďže je potrebné aby darca spĺňal tri dôležité podmienky, ktorými bol dobrý zdravotný stav, rovnaká krvná skupina a pečeň podobnej veľkosti.

Darca sa našiel. Stal sa ním bývalý námorník Chris Dempsey, ktorý náhodne započul ako jeho kolega v práci rozprával, že jeho sesternica potrebuje transplantáciu pečene. Chris neváhal a pomohol. Podstúpil testy, ktoré potvrdili vhodnosť darcovstva. "Strávil som štyri roky v námornej  pechote a naučil som sa, že nemôžem od ničoho utiecť. Tak som si povedal, keď môžem pomôcť, tak pomôžem," pre CBS News uviedol Chris.

Po zistení, že je vhodným darcom na transplantáciu kontaktoval samotnú Heather, aby jej správu oznámil. Nikdy pred tým sa títo dvaja nestretli a aj napriek tomu sa rozhodol darovať jej 55% svojej pečene. "Položila som telefón a utekala chodbou. Nemohla som tomu uveriť, ja aj moja mama sme od šťastia veľmi plakali," spomína Heather.

O niekoľko dní nato sa uskutočnilo prvé stretnutie medzi darcom a pacientkou. Chris jej oznámil, že okrem darovania polovice pečene sa rozhodol spolu so svojim motocyklovým klubom usporiadať zbierku na zaplatenie účtov za lekársku starostlivosť. Ešte pred operáciou sa z nich stali priatelia, nechceli však prehlbovať svoje city a povýšiť ich.

"Hneď na začiatku všetkého mi povedal, že mu nič nedlhujem. Prízvukoval, že po skončení môžeme ísť každý svojou cestou," povedala Heather. Operácia so sebou samozrejme prinášala aj riziká. Chris ale veril a nepripúšťal si neúspech. "Bol som si istý, že všetko dopadne dobre. Vždy síce existuje riziko, že sa niečo nepodarí ale aj napriek tomu som ani na chvíľu o svojom rozhodnutí nezapochyboval."

Dňa 16. marca 2015, iba 10 dní pred jej 26 narodeninami bolo všetko pripravené na zákrok. Transplantácia trvala dlhých osem hodín. Všetko sa ale podarilo bez akýchkoľvek komplikácií. Keď sa ich pečene zregenerovali, obaja si uvedomili, že medzi nimi vznikol silný cit. Bola to láska.

Sila mladej baletky nemá obdobu: Rakovina ju nezlomila, chce byť inšpiráciou

V decembri vzal Chris svoju lásku Heather do hornej časti Hancock Building, kde sa pred nimi otvorila panoráma Chicaga a jazera Michigan. V ten večer ešte absolvovali romantickú jazdu kočom a zakončením bolo pokľaknutie a žiadosť o ruku.

Pár svoju lásku spečatil začiatkom októbra 2016. Príhovor nevesty bol naozaj dojemný: "Ty si ten najúžasnejší muž, akého som kedy spoznala. Ty vo mňa veríš. Vďaka tebe sa smejem, usmievam a opäť dokážem snívať."

Viac o téme: SvadbaChorobaLáskaTransplantácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu