Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

McDonald's odmietol dať pohár vody bezdomovkyni: Muž v rade za ňou spravil niečo úžasné

Jonathon a Polly Zobraziť galériu (2)
Jonathon a Polly (Zdroj: Facebook)

CARDIFF - Istému Britovi zmenilo stretnutie s bezdomovkyňou v pobočke McDonald's život. Žasol nad tým, ako dokážu byť niektorí ľudia, alebo skôr podniky, bezohľadné, tak sa rozhodol, že jej pomôže sám. A žiada ostatných, aby aj oni prispeli svojím dielom.

Človek by čakal, že vám v reštaurácii dajú aspoň napiť vody, keď o ňu nejaký chudák požiada. No nie v McDonald's. Jonathon Pengelly sa stal svedkom nepríjemného incidentu vo welšskom meste Cardiff. Pred pár dňami, po noci strávenej s kamarátmi, dostal hlad a zašiel do miestnej pobočky McDonaldu. Ako tak stál v rade, všimol si staršiu pani, ako si od pracovníka slušne vypýtala pohár teplej vody. No ten to odmietol a poslal ju preč. 

Jonathona tento neľudský prístup doslova šokoval a o svojom zážitku napísal na Facebooku. "Jednej pani, očividne bezdomovkyni, bolo odopreté základné ľudské právo, a to spoločnosťou multimiliónovej hodnoty. To, že jej povedali "nie", je priam nechutné."

McDonald's vo svojom oficiálnom stanovisku k prípadu informovalo, že Polly neobslúžili preto, lebo má do cardiffskej pobočky zakázaný vstup. "V žiadnom prípade nezakazujeme bezdomovcom chodiť do našich pobočiek a vo väčšine prípadov ich požiadavkam aj vyhovieme. V spolupráci s políciou sme museli zakázať vstup niektorých osôb do našich zariadení kvôli ich nezákonnému a nevhodnému správaniu a konaniu. A to je aj prípad dotyčnej pani." 

Adam stretol na stanici bezdomovca: Dokonale ho zaskočil a v Slovákoch prebudil srdce

Mladík zobral osud Polly do vlastných rúk a povedal jej, nech si objedná čokoľvek, na čo má chuť, že to za ňu zaplatí. Bol preto prekvapený, keď si vypýtala len cheeseburger. Nedalo mu to a kúpil toľko jedla, koľko vládal uniesť, aby sa uistil, že žena bude mať čo jesť. Pengellyho štedrosť týmto ale zďaleka neskončila. "Nemohol som ju nechať len tak ísť. Bola taká milá a láskavá. Tak sme si spolu sadli na studenú zem, rozprávali sa a ja som sa rozplakal. Viete prečo? Okolo nás prešlo toľko ľudí. Nepomôcť z dôvodu, že si to nemôžem dovoliť, viem pochopiť. Ale oni sa na nás smiali," vysvetľuje. Neskôr pozval Polly aj jej kamarátku k sebe domov a navaril pre nich dosť jedla na najbližšie obdobie. A mohli sa u neho aj osprchovať. 

McDonald's odmietol dať pohár
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Teraz prosí Jonathon ostatných, aby aj oni prispeli svojou trochou na pomoc bezdomovcom. Jeho to stálo len dvadsať libier. Dodáva, že stretnutie s Polly mu zmenilo život. Vraj s ňou odvtedy telefonoval a prisľúbil jej, že už nikdy nebude hladná a nebude jej zima. Dobrodinec dal žene totiž deky, vankúše a vrece plné jedla. 

Viac o téme: BezdomovecCardiffDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu