Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Adam stretol na stanici bezdomovca: Dokonale ho zaskočil a v Slovákoch prebudil srdce

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Darovať je viac ako dostávať. Povedal si mladík Adam a urobil neplánovaný dobrý skutok. Na autobusovej stanici stretol bezdomovca, ktorému svojim činom urobil oveľa krajší deň. Touto maličkosťou vyvolal na Facebooku veľkú vlnu nadšenia.

Mladík sa vybral na autobusovú stanicu, kde stretol bezdomovca ako sa hrabe v odpadkoch. "Dnes som videl tohto pána o paličke, ako sa hrabe v odpadkových košoch na autobusovej stanici. Nedalo mi to, prišiel som za ním a spýtal sa ho, či by nechcel niečo na jedenie. So zahanbenými očami mi povedal, že áno, ale že sám si to nemá za čo kúpiť," napísal pred pár dňami na Facebooku Adam a zavesil tam túto fotku.

 

 

Dnes som videl tohto pána o paličke,ako sa hrabe v odpadkových košoch na autobusovej stanici. Nedalo mi to,prišiel som...

Posted by Adam Baláž on 23. október 2015

 

Iba po troch dňoch mala fotka vyše 41 tisíc lajkov a takmer 11 tisíc zdieľaní, čo svedčí o veľkom a dobrom skutku mladíka. Keď ho pozdravil, povedal mu, nech ho tam počká, niečo mu prinesie. "Povedal som mu nech ma počká tam, že mu niečo prinesiem. Keď som mu priniesol dve veľké bagety a čistú vodu, nedokázal mi najprv nič od dojatia povedať, vraj sa mu to ešte nestalo. Chvíľu som s ním ostal sedieť a počúval ho, pretože je vraj sám a nemá sa s kým ani porozprávať."

Na záver príspevku sa Adam priznal, prečo fotku zdieľal. Hlavným motívom bolo inšpirovať aj ďalších ľudí do dobrých skutkov. "Nedávam to sem preto, že by som chcel počuť, aké je to super alebo preto, aby ma mal niekto kvôli tomu za nejakého super človeka. Dávam to sem preto, aby som povedal, aké šťastie sa dá druhému spôsobiť takou maličkosťou za pár eur, ktoré vám určite chýbať nebudú. Ale pre takýchto ľudí to znamená veľmi veľa. Nespravil som to prvý ani poslednýkrát, ale rozhodol som sa to sem pridať - že možno niekoho inšpirujem trochu. Naozaj platí, že dávať je v živote viac ako dostávať," napísal úprimne a dodal, že bude vďačný za zdieľanie. To mu ľudia na oblátku za dobrý skutok nakoniec aj splnili.

V komentároch mu diskutujúci zložili poklonu. "Takéto situácie naučia človeka vážiť si to, čo má a nesťažovať sa nad každou p*****nou ako poniektorí," znel príspevok jednej ženy. Snáď si každý z tých, čo lajkli a zdieľali túto fotku, zoberie príklad.

Viac o téme: PomocAdamSelfieBezdomovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu