Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Srdcervúci príbeh lásky sa napĺňa: Dôchodca (93) našiel milovanú po 70 rokoch a teraz sa to stane

Norwood Thomas s fotografiou svojej vysnenej. Zobraziť galériu (2)
Norwood Thomas s fotografiou svojej vysnenej. (Zdroj: SITA/AP)

NORFOLK - Naposledy sa videli pred viac ako 70 rokmi, kedy sa britské dievča zamilovalo do amerického vojaka. Teraz sa 93-ročný vojnový veterán chystá vyraziť cez polovicu sveta, aby znovu uvidel svoju dávnu lásku. Na cestu z USA do Austrálie mu na internete prispeli stovky ľudí, napísala agentúra AP.

Tesco láka na valentínske vychytávky: Keď uvidíte FOTO, nebudete vedieť, čo si máte myslieť

"Radšej zomriem na ceste do Austrálie, než aby som sedel doma a hovoril si, čo by, keby," rozhodol sa Norwood Thomas, ktorý sa s Joyce Morrisovou spoznal v Londýne krátko pred spojeneckou inváziou do Normandie za druhej svetovej vojny. Vtedy dvadsaťjedenročný výsadkár a sedemnásťročná dievčina prežili krátky románik, ktorý ukončilo Thomasovo prevelenie.

Po vojne ju vraj v jednom z listov požiadal, aby prišla do USA a stala sa jeho ženou. Ona však tento list podľa AP zrejme pochopila tak, že si Thomas vo svojej krajine berie inú ženu, a prestala mu písať.

Srdcervúci príbeh lásky sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Potom si obaja našli partnerov, založili rodiny a vychovali deti. Ona sa po 30 rokoch rozviedla, on v roku 2001 ovdovel a vlani sa za pomoci svojich potomkov opäť spojili pomocou internetu.

Keď sa ich príbeh dostal do amerických médií, stovky ľudí prispeli na webovú zbierku a Thomas si kúpil letenku na viac ako 10.000 kilometrov dlhú cestu. "Netuším, či medzi nami budú nejaké milostné city. Ale keby nič iné, aspoň strávim čas so starou kamarátkou. Len sedieť a spomínať bude úžasné," premýšľal Thomas.

Viac o téme: Norwood Thomas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu