Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladíkovi odmietali splniť posledné želanie pred smrťou: Nechcem umierať sám, nakoniec sa zľutovali

Hasan sa už čoskoro stretne s rodinou Zobraziť galériu (2)
Hasan sa už čoskoro stretne s rodinou (Zdroj: youtube/ten eyewitness news)

CANBERRA - Austrálska vláda sa zľutovala nad rodinou umierajúceho pakistanského študenta a rozhodla, že vydá jeho príbuzným víza. Pôvodne udelenie víz matke a bratovi mladíka, ktorý trpí nevyliečiteľnou rakovinou kože, odmietla. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC News s tým, že Pakistancovi tak umožnia splnenie posledného želania.

Minister pre imigráciu Peter Dutton oznámil, že matka a brat Hasana Asifa, ktorý na univerzite v Melbourne donedávna študoval architektúru, dostanú požadované dokumenty umožňujúce ich vstup na austrálske územie. Asifovi lekári v lete diagnostikovali rakovinu kože v pokročilom štádiu. 

Mladíkovi odmietali splniť posledné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/ten eyewitness news)

Prípad pritiahol pozornosť médií po tom, čo mladík vystúpil s naliehavou prosbou, aby mohol ešte pred smrťou vidieť svojich blízkych. Momentálne je už bohužiaľ jeho zdravotný stav tak vážny, že nemôže letieť do Pakistanu, aby tak urobil sám. Vyhlásil, že je pre neho ťažké čeliť vidine smrti bez toho, aby mal okolo seba rodinu. Pýtal sa, prečo jeho príbuzným neudelili víza. Minister Dutton pôvodne argumentoval, že v podobných prípadoch musia imigrační úradníci pred vydaním víz zvažovať množstvo faktorov, napríklad či žiadatelia nezostanú v krajine aj po vypršaní platnosti dokumentov. "V niektorých prípadoch to môže stáť daňových poplatníkov milióny dolárov," zdôraznil. 

Nakoniec ale austrálske úrady ustúpili od svojho prísneho postoja a Hasanovu rodinu do krajiny pustia. "Doteraz sa Asif plne sústreďoval na štúdium a nemal veľa známych. Teraz ale doháňa to, čo v Austrálii zameškal - navštívil pláž, bol v kine aj v melbournskom akváriu," uviedla Sheridan Bruinhoutová, riaditeľka centra pre bezdomovcov, ktoré sa teraz o študenta stará. 

Viac o téme: RakovinaPosledné želanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu