Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prestavba Starého mosta sa chýli ku koncu: Pozrite si VIDEO, takto sa menila tvár hlavného mesta

Starý most sa Bratislavčanom menil pred očami. Zobraziť galériu (3)
Starý most sa Bratislavčanom menil pred očami. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Prestavba Starého mosta je projekt, ktorý trápil Bratislavčanov viac ako 2 roky. Teraz sa však chýli ku koncu, podľa magistrátu treba už len dorobiť záverečné práce. Čitateľ Topiek Braňo vytvoril časozberné video, ktoré zobrazuje celú prestavbu. Pozrite sa, ako sa veci hýbu, keď sa chce.

"Na petržalskej strane zostáva už len dokončiť napojenie koľají na most a vybaviť zastávky doplnkami ako prístrešky, automaty na lístky a podobne. Na moste je zas potrebné dokončiť pokládku koľají a uloženie inžinierskych sietí, výplne zábradlí, osvetlenie. Na bratislavskej strane sa dokončujú práce na Šafárikovom námestí, pričom spomínaná úprava parku je jednou z nich," konkretizovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Starý most sa Bratislavčanom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Stavebné práce sa majú skončiť do 15. decembra. Po tomto dátume sa už budú odstraňovať iba prípadné chyby, dorábať veci v rámci reklamácií. "Z celkovej sumy projektu, ktorá je 70 miliónov eur, zostáva uhradiť už len približne 7,3 milióna eur," dodala Skokanová. Prestavba Starého mosta je spolu s vybudovaním električkovej trate zo Šafárikovho námestia po Bosákovu ulicu súčasťou prvej etapy budovania Nosného dopravného systému v Bratislave.

Most chcú najprv otvoriť pre cyklistov a chodcov a následne až pre električky. Na jazdu električkou cez vynovený Starý most si však budú musieť ľudia ešte nejaký čas počkať. Podľa predbežných odhadov radnice by sa trať mohlo podariť sprevádzkovať najskôr vo februári. Brehy Dunaja by mala spájať električka č. 1, ktorá bude do Petržalky jazdiť z Hlavnej stanice Bratislava.

Viac o téme: PrestavbaBratislavaStarý mostVirálne video
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu