Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Túto ženu poznal každý vojak v štáte: Teraz s ňou bojujú v jej poslednej bitke

Elizabeth si svojou láskavosťou vyslúžila obrovskú úctu
Elizabeth si svojou láskavosťou vyslúžila obrovskú úctu (Zdroj: Youtube/USA Today)

KILLEEN - Niekedy zabúdame povedať ľuďom naokolo, ako veľa pre nás znamenajú a poďakovať sa za všetko, čo pre nás robia. Elizabeth Lairdová (83) žila sama, no našla spôsob, ako urobiť šťastnou nielen seba, ale aj iných. Vždy, keď sa americkí vojaci vracali z frontu, čakala ich spolu s rodinami na nástupištiach či letiskách s pripraveným objatím. Teraz sa jej to rozhodli oplatiť.

Elizabeth už desať rokov bojuje s rakovinou prsníkov, teraz má metastázy na kostiach a pľúcach. Už nemôže vítať vracajúcich sa vojakov, pretože leží v nemocnici. Hug Lady, ako Elizabeth mnohí láskyplne volajú, však nebude nikdy sama. Mnohí z tých, ktorých čakalo jej prívetivé objatie, sa rozhodli splatiť časť svojho dlhu a starú dámu navštívili v nemocnici.

Edmond Clark bol vo vojne trikrát, Elizabeth ho objala zakaždým, keď sa vrátil, rovnako ako asi pol milióna ďalších vojakov. „Objatie Hug Lady bolo veľmi inšpiratívne, keď som sa vrátil z prvého nasadenia v Afganistane, dotkla sa môjho srdca,“ hovorí kapitán Clark, ktorý už je mimo aktívnej služby. Okrem neho však populárnu dámu navštívili mnohí, s kyticou a úsmevom na perách.

Avšak, nielen týmto spôsobom sa rozhodli Hug Lady pomôcť. Založili pre ňu špeciálny účet, na ktorý prispievajú a z ktorého sa hradí jej zdravotná starostlivosť. Elizabeth odmietla ožarovanie, mala s tým už dosť skúseností za posledný roky, preto je isté, že jej čas sa blíži. Vojaci chcú, aby ho prežila šťastná a s čo najlepšou zdravotnou starostlivosťou. 

Viac o téme: Americkí vojaciVirálna témaHug Lady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu