Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Srdcervúci príbeh zamilovanej dvojice: Dôchodca (93) našiel stratenú dávnu lásku po 70 rokoch

Thomas Norwood Zobraziť galériu (4)
Thomas Norwood (Zdroj: Youtube/The Daily Share)

WASHINGTON/CANBERRA - Hovorí sa, že stará láska nehrdzavie a hory času prenáša. Táto stará ľudová múdrosť sa potvrdila aj v prípade vojnového veterána Thomasa Norwooda, ktorý sa prostredníctvom internetu dopátral svojej dávnej lásky. Celý život si totiž hovoril, čo ak raz?

Myšlienka na jedinú ženu trápila dnes už 93-ročného penzistu Thomasa Norwooda od roku 1945, keď sa počas druhej svetovej vojny zamiloval do Angličanky Joyce Durrantovú, plánovali si spoločnú budúcnosť, ale v tom roku ju videl naposledy. Bol ako člen 101. výsadkovej divízie nútený odísť z Londýna do Francúzska a po odchode  sa ich krásny vzťah rozpadol. Nikdy však na ňu nezabudol a dodnes si zreteľne pamätá cveng jej smiechu. Cítil, že si ju chce vziať a prežiť s ňou spoločný život. Po vojne sa vrátil do Spojených štátov a v liste ju prosil, aby sa za ním z Anglicka presťahovala do USA, ale ona odmietla.

Odhalenie po sto rokoch: Historik zverejnil FOTO Leninovej životnej lásky!

Dlhý čas si Thomas myslel, že Joyce zomrela, keď sa z novín dozvedel, že pri leteckej havárii zahynula aj jej menovkyňa. Nebola to však pravda. Medzičasom podľa Pilotonline.com stretol inú ženu, ktorá mu poplietla hlavu a vzal si ju za manželku. Priznal, že kým zomrela, prežil s ňou krásny život. Keď však zomrela, myšlienka na Joyce mu znova ožila v mysli. A vtedy sa stalo niečo neuveriteľné.

Srdcervúci príbeh zamilovanej dvojice:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/The Daily Share)

Srdcervúci príbeh zamilovanej dvojice:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/The Daily Share)

Thomasov syn dostal e-mail od Joyceinho syna Roberta, ktorý aj s mamou žije v Austrálii. Aj jej behali hlavou rovnaké myšlienky a chcela vedieť, či je stará láska ešte nažive. Po viac ako polstoročí sa tak bývalí milenci mohli znova stretnúť vďaka Skypu a ich životné cesty sa znova zblížili. Celých 70 rokov si Thomas myslel, že Joyce je mŕtva.

Srdcervúci príbeh zamilovanej dvojice:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/The Daily Share)

Obaja si zaspomínali na spoločné krásne chvíle, smiali sa a Thomas priznal, že mu odmietnutím Joyce zlomila srdce. Svojim deťom však často hovorieval, že ich mama bola takmer Angličanka. Obaja bývalí zaľúbenci mali deti, ale Joyce neprežila šťastné manželstvo. Po dvojhodinovom rozhovore sa rozlúčili a po toľkých rokoch odlúčenia túžili len po jednom – aby sa mohli znova objať. To však kvôli diaľke nemohli urobiť presne tak, ako v čase ich najväčšej zaľúbenosti, keď musel Thomas odísť.

Viac o téme: Thomas NorwoodDávna láska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu