Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neopísateľný zážitok z newyorského maratónu: Štefanec je ďalším Slovákom, ktorý ho dokončil

V takýchto slovenských farbách bežal newyorský maratón Ivan Štefanec. Zobraziť galériu (2)
V takýchto slovenských farbách bežal newyorský maratón Ivan Štefanec. (Zdroj: Facebook/Ivan Štefanec)

NEW YORK - Slovenský europoslanec Ivan Štefanec sa v nedeľu 1. novembra pridal k ďalším slovenským osobnostiam aj bežným ľuďom, ktorí sa zúčastnili svetoznámeho maratónu v New Yorku. Po tom, ako sa takto v minulosti zviditeľnil známy moderátor Sajfa, svoj beh dokončil aj Ivan Štefanec. Skončil celkom úspešne.

„Zabehnúť maratón je snom každého bežca a mne sa po rokoch tvrdého tréningu splnil. V prvom rade chcem poďakovať ľuďom, ktorí mi pri mojom snažení pomáhali a povzbudzovali ma. Atmosféra maratónu v New Yorku je nezameniteľná. Na jednom mieste sa stretne celý svet a ja som hrdý, že som bežal vo farbách Slovenska na drese. Všimli si to aj spolubežci a okolostojaci ľudia, ktorí ma často povzbudili výkrikmi "Slovakia, Slovakia!" Nereprezentoval som však len našu krajinu, ale aj celú Európsku úniu, opísal svoje pocity po dobehnutí Štefanec.

V takýchto slovenských farbách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Štefanec)

Jeho výsledný čas bol 3 hodiny, 47 minút a 32 sekúnd, čo stačilo na umiestnenie v prvej pätine všetkých finišujúcich bežcov. „Newyorský maratón je jedno z podujatí, kde skutočne nezáleží na umiestnení, ale na prekonávaní vlastných limitov. Už teraz sa teším na novú bežeckú sezónu na Slovensku a na moje obľúbené podujatia, ako Beh od Tatier k Dunaju, Devín – Bratislava, či Košicky maratón,“ priznal europoslanec. 

Viac o téme: EuroposlanecIvan ŠtefanecNewyorský maratón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu