Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia chytila zlodeja vďaka tejto kresbe: Vytvorila ju 11-ročná Rebecca

Rebecca svojou skicou zlodeja pomohla odhaliť. Zobraziť galériu (3)
Rebecca svojou skicou zlodeja pomohla odhaliť. (Zdroj: repro NBC News)

STRATFORD - Deti by sa nikdy nemali podceňovať! Iba 11-ročná Rebecca DePietro sa rozhodla, že pomôže polícii chytiť zlodeja, ktorý vykrádal domy v susedstve. Trvalo to síce niekoľko mesiacov, no dievča si skutočne všimlo podozrivého muža. Nakreslila ho, aby tak uľahčila policajtom prácu a predstavte si, oni ho na základe obrázku chytili!

Rebeccu z mestečka Stratford v americkom štáte Connecticut možno považovať za šikovné dievča. „Nakreslila som jeho obrázok. Nebol to ten najlepší obrázok, bola na ňom hlava a nohy. Myslela som si, že ho detektív pokrčí a vyhodí,“ priznáva malá hrdinka. Namiesto toho však jej opis zlodeja polícia zobrala úplne vážne.

Polícia chytila zlodeja vďaka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro NBC News)

Policajný šéf nakoniec zločinca chytil: „Pre nás bolo pozoruhodné vziať skicu a popasovať sa s ňou.“ Aj Rebeccin otec Paul je na svoju dcéru pyšný: „Bola to odplata. Ty si urobil toto a moja dcéra svojou kresbou problém tak trochu vyriešila.“ Zadržaný Pedro Bruno sa priznal k desiatim vlámaniam, aj k tomu u DePietrovcov.

Rebecca svojou skicou zlodeja
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro NBC News)

Rebecca dostala do mesta ocenenie, prevzala si ho na slávnosti minulý týždeň vo štvrtok večer. Médiám okrem iného oznámila, že nevie, či bude kresliť skeče aj v budúcnosti. Možno, že bude súčasťou budúcej generácie detektívov, priznal šéf miestnej polície Patrick Ridehour, ako informovala televízna stanica NBC.

Viac o téme: ZlodejPolicajná skicaVyriešený prípad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu