Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Statočný čin: Slováci zachránili v Taliansku otca a topiace sa deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenskí miništranti zachránili v severnom Taliansku pri rieke Piave troch topiacich sa ľudí, dve menšie deti a ich otca, ktorý sa pri pokuse zachrániť deti sám ocitol v ohrození. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Pred piatimi rokmi práve slovenských miništrantov zastihla tragická udalosť. Pri cyklopúti do Ríma na Európske stretnutie miništrantov jeden z nich tragicky zahynul, keď sa utopil pri kúpaní v mori. Preto ich dvadsiata cyklopúť sa tento rok niesla pod mottom „Dokončiť nedokončené“. Tento rok dorazili do Ríma po dvetisíckilometrovom šliapaní do pedálov. Miništranti z Ludrovej a okolia pod vedením svojho farára Jána Garaja zvládli trasu vedúcu cez Graz, Udine, Benátky, Ravennu, Anconu, L´Aquilu až do Vatikánu. Na tohtoročnej púti bol aj mladší brat miništranta, ktorý zahynul pred piatimi rokmi.

Katolícky kňaz Ján Garaj, ktorý tradíciu miništrantských cyklopútí pred 23 rokmi založil, už putoval so svojimi miništrantmi napríklad na stretnutia mládeže so Svätým Otcom v roku 1997 do Paríža, v jubilejnom roku 2000 do Ríma, po iné roky zas do Mariazellu, Turína, Medžugoria, Lúrd, Madridu, či Lyonu. Tohtoročnú púť Ján Garaj absolvoval celú na tandemovom bicykli. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu