Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Títo miláčikovia mali obrovské šťastie: Mohli umrieť, no miesto toho si zaslúžili lásku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Domáce zvieratko má veľa Slovákov, či už ste fanúšikom hrdých mačiek, verných psov, štebotavých vtáčikov alebo hravých hlodavcov, na svojho miláčika nedáte dopustiť. Záchranárske združenia sa každoročne snažia ľuďom s malou troškou lásky navyše nájsť vhodného zvieracieho partnera, ktorý má za sebou často veľmi smutný príbeh. V týchto prípadoch však môžeme hovoriť o krásnych zázrakoch!

Titan

Titan má dnes 5 rokov a keby vedel hovoriť, určite by sa ľuďom poďakoval. Keď mal dva roky, stratil sa svojmu pánovi Allenovi Williamsovi z mestečka Independence v Missouri. Napriek tomu, že mal mikročip, nepodarilo sa ho nájsť. Allen sa ale nevedel so svojím najlepším priateľom rozlúčiť, cítil, že je niekde v poriadku a bezpečí.

Tak aj bolo, ukázalo sa, že Titana našla rodinu z Kansasu. Za dlhé tri roky, kým bol u nich, sa mal výborne. Premenovali ho na Cocoa, no vedeli, že niekomu možno lámu srdce tým, že si dobermana nechávajú. Prihlásili sa preto do mestského projektu, ktorí spája majiteľov so stratenými psíkmi. A tak sa Allen dozvedel, že Titan žije.

„Bol som prekvapený, keď zavolali. Neočakával som to po tak dlhom čase,“ povedal šťastný Allen. Fotografia, na ktorej sa nerozluční priatelia opäť stretli, roztopí nejedno srdce. Titan sa vrátil do domova, ktorý poznal odmalička. Obaja tak majú konečne opäť jeden druhého.

Ernie

Rovnako krásny je príbeh amerického stafordširského teriéra Ernieho. Jeho domov zhorel, pri tom hroznom požiari Ernie takmer sám zahynul. Jeho majitelia Simon a Lyndsey Fletcherovci z Sittingbourne v Kente neboli doma, keď začalo horieť. Hasičov zavolali susedia, vedeli, že Ernie spolu s ďalšími dvoma psíkmi býva zavretý v časti domu, z ktorej sa sám nemal ako dostať.

Pridusený splodinami a dymom už nedýchal, keď ho našli, no jeden z hasičov sa rozhodol psíka zachrániť. Z horiaceho domu vytiahol Ernieho aj šesťročného teriéra Jacka Russella Berta a štvorročného jorkšírskeho teriéra Elma. Ernieho psí kamaráti boli v poriadku, no on sám nedýchal. Neil Ryder mu preto dal umelé dýchanie.

„On už veľmi nedýchal a naokolo nebol nikto ďalší, kto by mi pomohol, tak som mu dal asi desať nádychov,“ povedal hrdina. Ernie začal pomaly dýchať aj sám, no stále nie dostatočne. Našťastie sa objavil ďalší hasič, ktorý mal so sebou dýchaciu masku. Ernieho tak zachránili dobrotiví hasiči, za čo sa im Simon a Lyndsey nebudú nikdy vedieť dostatočne poďakovať.

Slovenka

O veľkom šťastí možno hovoriť aj v prípade sučky, ktorú spolu s dvoma šteniatkami niekto strčil do vreca a chcel ich v Klátovskom ramene utopiť. Silný materský pud spôsobil, že sučke sa podarilo vrece prehrýzť. Našli ju čiastočne uviaznutú vo vrecovine, jej šteniatka pobehovali okolo.

Sučka musela takto prežiť niekoľko dní, pretože privolaná Sloboda zvierat zistila, že mala na tele zapareniny. Bola vyhladovaná a dehydratovaná, pri dotyku kňučala od bolesti. Veterinári sa o celú rodinku vzorne postarali, dali im nažrať a dnes sa všetci tešia dobrému zdraviu. Ako uvádza stránka Zveromil.sk, nikto však nevie, kto im to urobil, ale všetci dúfajú, že osud ho potrestá.

Títo miláčikovia mali obrovské
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: zveromil.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu