Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stratil peňaženku so stovkami eur: Po 14 rokoch dostal balíček od neznámeho aj s úrokmi!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ZÁHREB - Aj s úrokmi sa Chorvátovi Ivicovi Jerkovićovi vrátil nemalý balík peňazí, ktorý stratil pred 14 rokmi, ani sám presne nevie kde. Pred týždňom dostal od neznámeho odosielateľa zásielku, o ktorej si najskôr myslel, že ide o zlý vtip. Obsahovala síce sumu v inej mene, zato vyššiu, ako kedysi stratil!

Jerković z dediny Donja Motičina na východe Chorvátska stratil v roku 2001 peňaženku, v ktorej mal okrem dokladov aj 2000 nemeckých mariek, ktoré si práve vyzdvihol z banky na opravu strechy rodinného domu. Cestou sa ale zastavil na oslave u kamarátov pri rybníku a potom odišiel do nemocnice s jedným z oslavujúcich, ktorému sa urobilo zle. Kde presne peňaženku vytratil, neskôr už nezistil.

Minulý piatok mu sused priniesol balík, ktorý za neho prevzal od poštára. Keď ho Jerković rozbalil, čakalo ho prekvapenie, z ktorého, ako hovorí, sa stále nemôže úplne spamätať. V balíku bola stratená peňaženka aj so všetkými dokladmi a navrch 1 500 švajčiarskych frankov (1 460 eur). Pred 14 rokmi malo 2000 mariek hodnotu okolo 1 200 eur.

Jerkovića okamžite napadlo, že si z neho niekto vystrelil. Pre istotu si preto zašiel overiť pravosť peňazí, ktoré mu neznámy poslal. „Predpokladám, že mu tie peniaze nejako pomohli a že potom roky počítal, koľko peňazí mi musí vrátiť. Neviem, prečo by si inak moju peňaženku celé tie roky nechával,“ povedal Jerković podľa serveru 24sata.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu