Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Silný príbeh s rozprávkovým koncom: Po 24 rokoch hladovania na ulici našiel svoju rodinu!

Jiang sa po 24 rokoch ťažkého života na ulici konečne opäť stretol so svojou rodinou.
Jiang sa po 24 rokoch ťažkého života na ulici konečne opäť stretol so svojou rodinou. (Zdroj: Mirror)

PEKING – Neuveriteľný príbeh Jianga Youyou (35) dojíma nielen ázijské médiá. Keď mal totiž Jiang iba 11 rokov, stratil sa rodičom a odvtedy žil na ulici. Po 24 rokoch sa mu však podarilo svoju rodinu nájsť a obnoviť všetky citové zväzky. Aj keď za svoje terajšie šťastie vďačí svojmu zúfalstvu. Rodinu totiž našiel, keď skončil na polícii po tom, ako sa pokúsil ukradnúť jednej žene kabelku.

Ako sa vlastne Jiang stratil? Rodičia ho poslali učiť sa za hrnčiara do iného mesta. So svojím učiteľom potom cestoval do Wuhanu v strednej Číne na nákup materiálu. Jiang nikdy predtým nebol v takom veľkom meste, a tak sa veľmi rýchlo oddelil od svojho učiteľa, potom ho už nevedel nájsť. Na ulici následne hladoval 24 rokov!

Objavil v sebe talent na kreslenie, a tak si vedel sem-tam zarobiť nejaké peniaze skicovaním ľudí na ulici. „Stal sa jedným z tých bezdomovcov, detí žijúcich na ulici. Tvrdil, že sa snažil získať pomoc, ale neúspešne, bol nútený žobrať a nakoniec sa naučil triky od ostatných detí, aby prežil,“ povedal policajný hovorca Lei Ho.

Zúfalý a hladný Jiang sa nedávno pokúsil okradnúť bohato vyzerajúcu ženu, ohrozoval ju pri tom nožom. Polícia ho preto zatkla, no nemal žiadne doklady. Tak sa rozhodli, že skúsia, či je jeho príbeh pravdivý a začali hľadať Jiangových rodičov aj hrnčiara, ktorému sa stratil. „Zistili sme, že jeho rodina stále žije v ich dome v Anhui, provincii vo východnej Číne. Boli prekvapení, keď zistili, že sme ho našli,“ opisuje Ho.

„Jeho matka okamžite prišla do mesta, aby ho vyzdvihla a bolo to veľmi uplakané stretnutie. Povedala nám, že si nemyslela, že ho ešte niekedy uvidí, jej jediným želaním bolo vedieť, či prežil a má sa dobre,“ vysvetlil policajný hovorca. Vzhľadom na okolnosti rodina dúfa, že Jiang neskončí vo väzení, ale dostane len menší trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu