Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Jediná FOTO zmenila chudobnému chlapcovi (9) život: Dôkaz, že usilovným šťastie praje

Osud deväťročného chlapca dojal ľudí po celom svete Zobraziť galériu (2)
Osud deväťročného chlapca dojal ľudí po celom svete (Zdroj: spuntik.zoznam.sk)

MANDAUE - Daniel už od detstva sníva o kariére lekára alebo policajta, aby mohol pomáhať ľuďom – možno práve preto, že sám nemá na ružiach ustlané. Chlapček sa každý večer krčí za jednoduchým dreveným stolíkom blízko McDonaldu, aby si pri svetle prevádzky urobil domáce úlohy. Jedného dňa si ho však všimla dievčina, ktoré mu obrátila život naruby.

Fotografia malého filipínskeho chlapca Daniela Cabreru, ktorý si robí domáce úlohy pri svetle McDonadlu, doslova obletela svet a na sociálnych sieťach rozpútala reťazovú reakciu. Daniela odfotila 20-ročná študentka medicínskych technológií Joyce Torrefranca a svojím počinom docielila, že chlapec dostane štipendium na vysnívané štúdium – ľudia z celého sveta sa spojili, aby mohol mať chlapec svetlejšiu budúcnosť. A nielen to! Finančnú podporu a školské pomôcky dostane aj jeho mama a súrodenci.

VIDEO Bezdomovec pripravil ľuďom neuveriteľný zážitok: Jeho smutný osud dojal celé mesto

„Sme veľmi šťastní. Neviem, čo budeme robiť s toľkou podporou a požehnaním,“ povedala chlapcova mama podľa Daily Mail. Daniel vyrastá s mamou a dvomi malými súrodencami v malom bývalom stánku na potraviny po tom, ako sa jeho otec dostal do väzenia a ich starý dom pred piatimi rokmi vyhorel. Danielova mama zarába len 1,58 eur za deň a okrem toho ešte predáva v uliciach Mandaue cigarety a sladkosti, aby si privyrobila. Chváli však húževnatosť svojho syna Daniela.

Mami, ja nechcem byť chudobný

„Trvá na tom,, že chce chodiť do školy, aj keď preňho nemám peniaze, aby mohol chodiť na obedy,“ vraví Danielova mama. Kým sa jeho spolužiaci hrávajú po škole futbal, on sa učí do školy. „Mami, ja nechcem byť chudobný. Chcem uskutočniť svoje sny,“ hovorieva Daniel, ktorý doteraz trel biedu.

Daniel sa stal symbolom miestnych chudobných detí, ktoré žijú bez elektriny a nemôžu študovať. Podobný osud ako on má až štvrtina Filipíncov, ktorí žijú v obrích slumoch z jedného dolára na deň. Usilovný chlapec inšpiroval nielen tisíce ľudí bez prostriedkov, ale aj študentov, ktorým nič nebráni v tom, aby nasledovali jeho príklad a zachovali si pracovnú morálku. Všetci do jedného sa zhodli, že od Daniela sa majú čo učiť, pretože najväčšie životné lekcie neprichádzajú od slávnych osobností, ale obyčajných ľudí.

Chlapec dostal štipendium, za ktoré bude môcť študovať
Zobraziť galériu (2)
Chlapec dostal štipendium, za ktoré bude môcť študovať  (Zdroj: Profimedia)

 

 

 

Viac o téme: Daniel Cabrera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu