Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Príbeh ako z rozprávky: Zo žobráka sa stal milionár, svetu odkázal svoju životnú múdrosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TAIZHOU - Za svoje šťastie a milióny vďačí dnes už úspešný čínsky podnikateľ He Rongfeng láskavosti okoloidúcej, ktorá mu pomohla vstať z ulice, keď trpel hladom a beznádejou. Za láskavosť sa jej po rokoch rozhodol odvďačiť.

Čínsky podnikateľ He Rongfeng je príkladom toho, že peniaze nemusia ničiť charakter. Jeho životný príbeh sa prudko zmenil v roku 1993, keď bol ako 17-ročný nútený žobrať na ulici v meste Taizhou v čínskej provincii Če-ťiang, aby podporil svoju chudobnú rodinu.

„Dvaja priatelia a ja sme šli do Taizhou hľadať prácu, ale boli sme neúspešní a skončili na ulici... bez peňazí, hladní, a dokonca bez topánok,“ spomína Rongfeng. „A potom sa objavila jedna mladá žena, ktorá nás zachránila,“ dodáva.

Dai Xingfen, ktorá prevádzkovala spolu s manželom obchodík s rezancami, vzala Rongfenga a jeho priateľov do svojho jednoizbového bytu, kde mohli prenocovať a najesť sa. Potom poprosila svojich známych o pomoc s hľadaním práce pre mladých chlapcov. Okrem toho im dala aj peniaze na cestu vlakom.

Záchrankyňa peniaze odmietla

Ale najlepšia vec, ktorú im mohla dať, bola dobrá rada: Hovorila, že nie je správne mať veľa peňazí, ale snažiť sa byť dobrým človekom. A na to som nikdy nezabudol,“ povedal dnes už 38-ročný Rongfeng. Kým sa stal Rongfeng úspešným podnikateľom, musel tvrdo pracovať v nábytkárskom priemysle.

Keď Rongfeng zbohatol, rozhodol sa láskavú Dai Xingfen vystopovať a ponúknuť jej ako prejav vďačnosti veľkú sumu peňazí. „Keby nebolo pred 21 rokmi tejto ženy, nikdy nie som tam, kde dnes,“ zhodnotil milionár.

Dai Xingfen však ostala verná svojim ideálom. Na ich spoločnom stretnutí nechýbali slzy i radosť. „Nie je možné, aby som si vzala peniaze, preto som mu vtedy nepomohla,“ povedala 45-ročná obchodníčka s rezancami. Veľmi ma potešil a prekvapil, že si na mňa spomenul. Ale peniaze si nemôžem zobrať, pretože to nebolo zmyslom mojej pomoci,“ povedala dobrodinka so slzami v očiach.

Aby však He Rongfeng daroval svojej záchrankyni aspoň niečo, daroval jej veľkú plaketu s nápisom: „Vďačnosť je ťažká ako hora.“ Dai Xingfen bola darom nadšená a nazvala ho krásnym gestom.

Príbeh ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: odditycentral.com)

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu